Ο Νομός Μεσσηνίας με τα όμορφα χωριά και με το φυσικό πλούτο να είναι παντού, γοητεύει κάθε επισκέπτη που πηγαίνει για πρώτη φορά και τον »αναγκάζει» να θέλει να πηγαίνει συνέχεια στις διακοπές του.

Η θάλασσα που περιβάλλει τη Μεσσηνία σχηματίζοντας κόλπους και κολπίσκους, αποτελούν ιδανικούς χώρους για το yachting και διαμορφώνουν σημεία αγκυροβολίας για μια ευχάριστη ανάπαυλα για μπάνιο και χαλάρωση. Οι δύο μαρίνες (Καλαμάτας και Πύλου) και οι παραλιακοί οικισμοί, προσφέρονται για άνετη και ασφαλή αγκυροβολία.

 

Μία μυθική παραλία στο Νομό Μεσσηνίας είναι η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά της.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παραλία Βοϊδοκοιλιάς αξιοθεατα

Η παραλία είναι όσο απομακρυσμένη χρειάζεται για να παραμένει «αυθεντική»! Είναι μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Natura 2000. Δε θα συναντήσετε κάποια οργανωμένη δραστηριότητα. Τον Αύγουστο, βέβαια, κατακλύζεται από εκατοντάδες επισκέπτες, που έρχονται να τη θαυμάσουν και να απολαύσουν τα νερά της και την ομορφιά του τοπίου. Το ελεύθερο camping απαγορεύεται στην περιοχή, η οποία έχει σημαντική βιοποικιλότητα.

Αποτέλεσμα εικόνας για βοιδοκοιλια

Η Βοϊδοκοιλιά δεν είναι απλά μια εντυπωσιακή ή αν θέλετε εκθαμβωτική παραλία αλλά είναι κι ένας εξαιρετικός, αρχαιολογικός χώρος.

Πιστεύεται ότι η παραλία αντιστοιχεί στην παραλία Βουφράδα στην οποία σύμφωνα με την Οδύσσεια, έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο, με σκοπό να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο.

Στη βόρεια πλευρά της παραλίας βρίσκονται τα ερείπια θολωτού τάφου της Μυκηναϊκής περιόδου, ο οποίος ανασκάφηκε από τον αρχαιολόγο Σπύρο Μαρινάτο. Σύμφωνα με την περιγραφή του Παυσανία, ανήκε στον γιό του Νέστορα Θρασυμήδη. Στην περιοχή αυτή ανασκάφηκε επίσης οικισμός της 4ης χιλιετίας π.Χ

Αποτέλεσμα εικόνας για Παραλία Βοϊδοκοιλιάς αξιοθεατα

Στην νότια πλευρά της παραλίας βρίσκονται τα ερείπια Μεσαιωνικού κάστρου που κατασκευάστηκε από τους Φράγκους της Πελοποννήσου τον 13ο αιώνα, το οποίο είναι γνωστό σήμερα ως Παλαιόκαστρο ή Παλαιοναυαρίνο. Το κάστρο οικοδομήθηκε από τον Νικολά ντε Σεντ Ομέρ το 1278 με χρήση οικοδομικού υλικού από τον οικισμό της κλασικής Πύλου και ειδικά από το ναό της Αθηνάς Κορυφασίας. Στον βράχο κάτω από το Παλαιόκαστρο υπάρχει μεγάλη σπηλιά που ονομάζεται σπηλιά του Νέστορα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παραλία Βοϊδοκοιλιάς αξιοθεατα

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Παραλία Βοϊδοκοιλιάς αξιοθεατα

 ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΔΩ