Μαγευτική παραλία με εξωτική ομορφιά, που θεωρείται από τις ωραιότερες του κόσμου με το πράσινο να φτάνει μέχρι την άκρη της θάλασσας. Κατακλύζεται από πλήθος τουριστών με σκάφη που έρχονται να θαυμάσουν και να απολαύσουν τα μοναδικού χρώματος νερά της. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Βατούμι παίρνει την όψη μιας κοσμοπολίτικης παραλίας από τον πολύ κόσμο που την επισκέπτεται.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Telegraph την συμπεριέλαβε στο αφιέρωμα με τις πιο όμορφες «κρυμμένες» παραλίες της Ευρώπης. «Είναι αδύνατο να αντισταθείς να βγάλεις τα σανδάλια σου για να αισθανθείς την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλά σου καθώς το καραβάκι σε αφήνει στο Βουτούμι με τα καταπληκτικά τιρκουάζ και λουλακί νέρα…», γράφει.

Βουτουμι: Ειναι η ομορφοτερη παραλια της χωρας μας;;; (PHOTOS)

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του μικρό νησί των Αντίπαξων, στα Ιόνια Νησιά, σε ένα από τα πιο απομονωμένα και όμορφα τοπία.

Παραλία-Βουτούμι-Παξοί

 

Η πρόσβασή γίνεται μόνον δια θαλάσσης. Περιβάλλεται από εξαιρετικό φυσικό τοπίο, με κυπαρρίσια που φτάνουν σχεδόν μέχρι την παραλία. Λόγω του παρακείμενου έλους έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή και είναι ένας από τους προστατευόμενους υδροβιότοπους της Ελλάδας.