Προ των ευθυνών τους θέτει ο Σύλλογος Καταστήματος Εστίασης και Αναψυχής, όσους αποφασίσουν

να προχωρήσουν την Τσικνοπέμπτη και γενικότερα κατά την διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού, σε πράξεις που έχουν να κάνουν με το παραεμπόριο.

Να προχωρήσουν, δηλαδή, στην τοποθέτηση ψησταριών πουλώντας σουβλάκια και λουκάνικα ή στην πώληση αλκοόλ ή ακόμα και στην εγκατάσταση ηχείων σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να έχουν στην διάθεση τους, τις απαιτούμενες άδειες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν τα μέλη του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Μελά, ο Δήμος Πατρέων, δεν πρόκειται να προχωρήσει φέτος στην έκδοση τέτοιων αδειών.

Άρα, όποιος αποφασίσει να βάλει ψησταριές ή πάγκους που να πουλάνε μαυροδάφνη, φαινόμενα που βλέπουμε κατά κόρον κάθε χρόνο την Τσικνοπέμπτη, αλλά και το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού θα είναι επί της ουσίας παράνομος.

«Εμάς μας ενημέρωσε σχετικά ο Δήμος Πατρέων για την απόφαση που πήρε και αυτό που οφείλαμε ήταν να ενημερώσουμε τα μέλη μας. Όποιος αποφασίσει να προχωρήσει σε τέτοιες πράξεις, θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη που του αναλογεί σε περίπτωση που γίνουν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ήταν μία απόφαση που πήρε ο Δήμος έχοντας λάβει υπόψη του τις προτάσεις που του είχαμε κάνει σε περασμένες μας συναντήσεις για την βελτίωση του Πατρινού Καρναβαλιού. Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει και διαφορετικά αφού υπάρχουν νόμοι και κανόνες» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Γιώργος Κοτοπούλης, μιλώντας στο patrasevents.gr.

Ο ίδιος προσθέτει: «Θέλεις κύριε μου να βάλεις μία ψησταριά στο κέντρο της πλατείας και να πουλάς σουβλάκια; Πώς, επειδή σου κάπνισε; Με τι άδεια, με ποιους ελέγχους; Οι άλλοι που τις έχουν τι είναι;

Μπορεί βέβαια οι δρόμοι να γεμίσουν και πάλι από ψησταριές και ο καθένας να πουλάει σουβλάκια και μαυροδάφνες από την… αυλή του. Πλέον όμως θα πρέπει να ξέρει ότι τα πρόστιμα που ενδεχομένως να δεχθεί θα είναι αρκετά μεγαλύτερα από αυτά που ήλπιζε».

πηγή