Ως «βόμβα» έχει πέσει στους καταστηματάρχες εστίασης της Πάτρας, η είδηση του thebest.gr, περί αναβολής της τελετής έναρξης του Καρναβαλιού, η οποία είχε προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο 16 Ιανουαρίου. Και αυτό διότι, η βραδιά της έναρξης αποτελεί μια καλή αιτία και αφορμή για να βγει ο κόσμος και να διασκεδάσει.

Αρκετά μαγαζιά έχουν ήδη προγραμματίσει καρναβαλικά πάρτι για το βράδυ του Σαββάτου, έχουν στολίσει καρναβαλικά και έχουν οργανώσει τις προμήθειές τους αναλόγως.

Ωστόσο, όλα αυτά τινάζονται στον αέρα, μετά τη διαφαινόμενη αναβολή της έναρξης.

Χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί στους καταστηματάρχες είναι τα όσα δήλωσε στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Γιώργος Κοτοπούλης:

«Το καρναβάλι είναι μια περίοδος που περιμένουν χιλιάδες επιχειρήσεις όλων των κλάδων της πόλης για να βγάλουν τα έξοδά τους.  Είναι αμαρτία κάποιος να παίζει με αυτό. Παρακαλούμε πολύ τη δημοτική αρχή να μην κάνει τα εγκληματικά λάθη που έκανε η παράταξη Δημαρά και διέλυσε το καρναβάλι μας, η οποία να μην ξεχνάμε έκανε έναρξη μέρα – μεσημέρι».

Και συμπληρώνει για τη στάση των υπευθύνων του Καρναβαλικού Οργανισμού: «Από τις αρχές του περασμένου Μαΐου είχαμε συναντηθεί με τους υπεύθυνους του Καρναβαλικού Οργανισμού και συζητήσαμε για τα «κακώς κείμενα» του καρναβαλιού του 2015 και πως μπορούν αυτά να διορθωθούν την επόμενη χρονιά. Σε εκείνη τη συνάντηση είχαμε συμφωνήσει να υπάρξουν και άλλες επαφές σε αυτή την κατεύθυνση.

Δυστυχώς όμως, έκτοτε, δεν είχαμε καμία ανταπόκριση, παρά το γεγονός ότι κάθε μήνα στέλναμε και από μια επιστολή στον Καρναβαλικό Οργανισμό για το θέμα. Δεν πήραμε απάντηση σε καμία».

πηγή