Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στο 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης. Πάνω από 100 κιθαριστές, από όλη την Κρήτη, αλλά και από αρκετές περιοχές της Ελλάδας, αναμένεται να δώσουν το παρόν, στο μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, από 22-24 Απριλίου, στο Ηράκλειο. Το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, διοργανώνεται από το Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον ΣύλλογοΕλλήνων Κιθαριστών.

Το Σαββάτο 23 Απριλίου,θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση, της, η Κιθαριστική Ορχήστρα Κρήτης, στην «Βασιλική του Αγίου Μάρκου», με Σολίστ, τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Άγγελο Μπότση, Μάρω Ραζήκαι Μιχάλη Σουρβίνο, υπό την διεύθυνση του «Θρύλου της Κιθάρας», Βαγγέλη Μπουντούνη, που είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ.
Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η συμμετοχή του κορυφαίου παγκοσμίως, Κρητικού Φλαμενκίστα, Γιώργη Κοντογιάννη «Κρης».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανισθούν επί σκηνής, οι Κρητικοί κιθαριστές,Γρηγόρης Καπανταίδάκης, Μανώλης Κογκάκης και Ελευθερία Φραγκιαδάκη, που είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι κιθαριστές, Ειρήνη Δάκα, Νεκταρία Δασκαλάκη, Κάλλια Ζαχαριουδάκη, Νίκος Κατσαράκης, Φοίβος Μαυράκης, Μαίρη Νικολάου, Ειρήνη Σοφίτση, Αλέξης Φρουδαράκης, Ναυσικά Χατζοπούλου.

πηγή