Με στόχο να σπάσει ρεκόρ διαδρομής και προσέλευσης κόσμου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος στις 13 Νοεμβρίου.

Ήδη, η φετινή διοργάνωση έχει εξασφαλίσει το ρεκόρ της συμμετοχής αθλητών, καθώς εκτιμάται ότι θα δώσουν το «παρών» περισσότεροι από 50.000 δρομείς.

Λεπτομέρειες για τα όσα θα συμβούν στη φετινή διοργάνωση έδωσαν την τρίτη σήμερα διοργανωτές, παράγοντες, υποστηρικτές και χορηγοί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείου της Αθήνας.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τόνισε ότι: «Η στενή και παραγωγική συνεργασία είναι και φέτος προϋπόθεση για την επιτυχία. Η στενότερη συνεργασία που σύναψε ο Δήμος Αθηναίων με τον ΣΕΓΑΣ και η ενεργός συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, ενισχύουν την ασφάλεια και τις υψηλές προδιαγραφές της κορυφαίας αθλητικής, ιστορικής και πολιτιστικής διοργάνωσης που είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας».

«Στόχος μας είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας να φτάσει στο μέλλον να αποτελεί το σημαντικότερο δρομικό γεγονός στον κόσμο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για τα δύο επιπλέον ρεκόρ που έχει ως στόχο η φετινή διοργάνωση: το ρεκόρ διαδρομής και το ρεκόρ θεατών στο Καλλιμάρμαρο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος μίλησε για ένα ιδιαίτερο δρώμενο που θα συμβεί στις 13 Νοεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο, λίγο πριν την άφιξη των πρώτων νικητών της κούρσας. «Φέτος, θα έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε τους αθλητές μας που πριν από δύο μήνες στο Ρίο χάρισαν στη χώρα μας διακρίσεις και μας έκαναν όλους υπερήφανους. Κι αυτό θα γίνει με μια συμβολική παρέλαση της Ολυμπιακής ομάδας πριν ο πρώτος μαραθωνοδρόμος μπει στο Καλλιμάρμαρο.

Με τον τρόπο αυτό ο λαός της Αθήνας, οι φίλαθλοι, οι αθλητές και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν με το χειροκρότημα τους ήρωες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Και χαίρομαι ειλικρινά που ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμβάλλουμε και εμείς στην καλύτερη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου».

Ειδήσεις «έκρυβε» η ομιλία του Σταύρου Κοντονή, καθώς ανακοίνωσε ότι 3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για τη συντήρηση και βελτίωση των εθνικών σταδίων. «Ο Μαραθώνιος είναι μια μεγάλη στιγμή για την πόλη της Αθήνας, είναι μια μεγάλη στιγμή για τον κλασικό αθλητισμό, αλλά και για αυτούς που συμμετέχουν.

Με την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Δήμος , η ΕΟΕ και ο ΣΕΓΑΣ, γίνεται ένα πολιτιστικό, μεγάλο, γεγονός για την πόλη της Αθήνας. Χαιρετίζουμε αυτή την ποιοτική αναβάθμιση του αθλητικού γεγονότος και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει στο μέλλον την κινητήρια δύναμη να ασχοληθούν περισσότεροι με τον αθλητισμό».

Και συνέχισε, ανακοινώνοντας ότι: «Την έκτακτη ενίσχυση ύψους 3 εκατ. ευρώ, για το 2016 θα τη διοχετεύσουμε αποκλειστικά στη συντήρηση και την αποκατάσταση των σταδίων της χώρας. Στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το γραφείο ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό για να απορροφώνται με μεγαλύτερη ευκολία κονδύλια. Είναι στο χέρι μας να απορροφηθούν 16 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό αποκλειστικά

«Νιώθουμε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος του Αυθεντικού Μαραθωνίου από το 2011. Προσπαθήσαμε, από την πλευρά μας, να δώσουμε και μια άλλη διάσταση στο πολύ σημαντικό αυτό γεγονός. Γι’ αυτό κι από το 2014 ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία, μέσω της ειδικής εφαρμογής που δημιουργήσαμε, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω του κινητού ή του υπολογιστή τους, να συμμετέχουν στη «Διαδρομή Προσφοράς» της ΟΠΑΠ.

Το ποσό των 150.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε, δόθηκε για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας («Αγία Σοφία» και «Παν. & Αγλαΐα Κυριακού»). Έχουμε συμβάλει στην ανακαίνιση επτά μονάδων νοσηλείας συνολικής επιφάνειας 4.600 τ.μ., στην ανακαίνιση της εισόδου και των κλιμακοστασίων και στη δημιουργία ενός ανελκυστήρα.

Η προσπάθεια μας είναι συνεχής για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, μέσω της νέας μας εφαρμογής “Something Better”», είπε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ ΑΕ, Πετρ Ματεγιόφσκι.

Ο περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, Σπύρος Πάντζας, δήλωσε πως: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ιδιαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση, πρέπει να στείλει μήνυμα ελπίδας, με την συμμετοχή όσων περισσότερων δρομέων γίνεται. Η Περιφέρεια είναι αρωγός της προσπάθειας και συμβάλλει οικονομικά και οργανωτικά φέτος με την κάλυψη των εξόδων του συμποσίου της ΑΙΜS».

«Θέλω να αναφερθώ σε έναν άλλο μαραθώνιο, που έχουμε στήσει από πέρυσι και αφορά στον πολιτισμό, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και στην οικονομία», τόνισε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. «Πέρυσι βραβεύσαμε τους πρέσβεις από όλο τον κόσμο για την βοήθεια που μας προσφέρουν οι χώρες τους. Φέτος, θα διοργανωθεί στις 11 Νοεμβρίου στο Ζάππειο, ένα φόρουμ με τη συμμετοχή 120 δημάρχων, περιφερειαρχών και επιχειρηματιών από την Κίνα που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, το οποίο του χρόνου προγραμματίζουμε να γίνει με τη συμμετοχή Ελλήνων στο Πεκίνο».

O Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, δήλωσε πως: «Ο ΕΟΤ στηρίζει τον Μαραθώνιο επί δέκα συνεχή έτη και θέλω να συγχαρώ τον ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση που αποτελεί ένα εμβληματικό γεγονός και συνάμα ένα τουριστικό γεγονός.

Τα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ δείχνουν την αύξηση τα τελευταία δέκα έτη, ενώ από τα στοιχεία φαίνεται ότι το 43% των συμμετεχόντων του 2015, ήρθαν από 100 χώρες. Αποδεδειγμένα οι αγώνες του Μαραθωνίου εστιάζουν στην προβολή της χώρας μας, με σημαντικά αποτελέσματα.

Δεν νοείται αθλητικός τουρισμός χωρίς τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και για αυτό εμείς στηρίζουμε τη διοργάνωση».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου, Γιάννης Σταματόπουλος επισήμανε πως: «Με τη συνεργασία όλων, καταφέρνουμε να πετύχουμε αυτά τα αποτελέσματα και είμαι βέβαιος ότι και φέτος θα έχουμε την πληρότητα και την ποιότητα των προηγούμενων χρόνων».

1