Στην σημερινή Ελλάδα, ο καθένας κάνει ότι θέλει όπως το θέλει και όπου το θέλει…! Τα όρια που κανονικά έπρεπε να τα βάζουν οι τοπικές αρχές, σε αρκετές περιπτώσεις κάποιοι τα βάζουν από μόνοι τους και εκμεταλλεύονται καταστάσεις!

Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις που κάναμε όταν διαβάσαμε το άρθρο του Νίκου Μουρατίδη στο nikosonline.gr που κατά γράμμα γράφει τα εξής :

Το ξέρουμε πολύ καλά, ότι σ’ αυτήν την χώρα κάνουμε όλοι μας ότι μας βολεύει. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο και άλλοι μέχρι αηδίας. Μια φίλη μου ήρθε να με δει, και κουβεντιάζοντας μου μίλησε για μια εκδρομή που πήγε και τα χάλια που αντίκρισαν τα μάτια της. Πήγε που λέτε να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο, και επίσης να δει και το περίφημο εκκλησάκι της Αγ. Θεοδώρας, κοντά στο χωριό Βάστα του Δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία. Αυτό το εκκλησάκι βρίσκεται σε ένα πραγματικά ειδυλλιακό μέρος, και από τη σκεπή του έχουν φυτρώσει 17 αιωνόβια δέντρα, χωρίς να φαίνονται οι ρίζες τους. Εκεί κοντά αναβλύζουν τα νερά του ποταμού Πάμισου, και ο τόπος είναι γεμάτος πλατάνια.

Στην ευρύτερη περιοχή λειτουργεί χρόνια τώρα το εξής σύστημα: οργανωμένα γκρουπ επισκεπτών πάνε στον ναό της αγίας Θεοδώρας (ο λεγόμενος θρησκευτικός τουρισμός), απολαμβάνουν το τοπίο, ξεκουράζονται, τρώνε και επιστρέφουν. Η μία από τις ταβέρνες που υπάρχουν εκεί, ο Νερόμυλος, φαίνεται ότι κάνει ότι θέλει. Και όταν λέμε ότι θέλει, εννοούμε, κόβει πλατάνια, καρφώνει τα δέντρα για τις ταμπέλες της, πετάει σκουπίδια, βάζει αυθαίρετα ηλεκτρισμό (με καλώδια να αιωρούνται παντού), φέρνει εκσκαφείς για να ανοίξει μονοπάτια… γενικά συμπεριφέρεται λες και είναι όλος ο τόπος δικός της….

 

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε φωτογραφίες στο

http://www.nikosonline.gr/?p=41158