Κάποτε εκεί συναντούσες όλο το διεθνές jet set με την κανονική του έννοια. Γιατί τότε jet set ήταν ο Picasso, η Maria Callas, ο Pier Paolo Pasolini, η Greta Garbo κλπ. Σήμερα όλοι αυτοί λείπουν, αλλά τα νησάκια είναι στην θέση τους, όπως και τα υπέροχα τουρκουάζ νερά τους….

Είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο που περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, υπήρχαν κάποιοι κάτοικοι στην Μεγαλόνησο και το Χερσονίσι, τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι.

Εμφάνιση petal04.jpg

Στην Μεγαλόνησο, είχε αγοράσει από την οικογένεια Εμπειρίκου, μια έκταση με μια υπέροχη μονοκατοικία και ο Pablo Picasso. Ένα πανέμορφο κτήμα 200 στρεμμάτων με μια εντυπωσιακή πέτρινη έπαυλη, με μοναδικούς ξενώνες και μεγάλους κήπους που φτάνουν μέχρι την θάλασσα.

Μετά τον θάνατο του, την περιουσία ανέλαβαν τα παιδιά του Πικάσο, η Παλόμα και ο Κλοντ Πικάσο, οι οποίοι διατηρούσαν τα δικαιώματα μέχρι πρόσφατα. Την πούλησαν όμως. Οι νέοι ιδιοκτήτες, είναι η κόρη του ισχυρού άνδρα της……..

 

Διαβάστε περισσότερα…