Βρήκαμε 14 applications για να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν στο κινητό σας, που θα σας λύσουν τα χέρια στα ταξίδια σας.

1. Gate Guru

dkjfn

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ψάχνετε λαχανιασμένοι την πύλη αναχώρησής σας στο αεροδρόμιο ή να κοιτάτε με αγωνία τον πίνακα αναχωρήσεων για τυχόν αλλαγές; Ξεχάστε αυτήν την ταλαιπωρία! Το μόνο  που χρειάζεται να κάνετε ειναι να εισάγετε τον αριθμό πτήσης σας στην εφαρμογή και θα ενημερωθείτε άμεσα για την πύλη σας, για καθυστερήσεις, αν το γκισέ στο chek in έχει κόσμο ενώ όταν έρθει η ώρα της επιβίβασης θα σας οδηγήσει στη σωστή πύλη.

2. Around me

uhh

Αθτή η εφαρμογή ειναι ίσως ο καλύτερος προσωπικός ξεναγός. Φτάνοντας σε μία πόλη για πρώτη φορά θα χρειαστείτε πληροφορίες για το που βρίσκεται ο σταθμός τρένων, που να πιείτε καφέ, να πάρετε πρωινό ή να απολαύσετε ενα καλό δείπνο. Όλες αυτές οι πληροφορίες και ακόμα περισσότερες βρίσκονται σε αυτή την εφαρμογή.

3. Triplt

travel-planning-android-apps-tripit

Το Triplt είναι ένας ηλεκτρονικός τουριστικός πράκτορας που συνδέεται κατευθείαν στο email σας και καταγράφει κάθε επιβεβαίωση κράτησης ( μαζί με τον αριθμό της) που έρχεται στα εισερχόμενα από αεροπορικές εταιρίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.τ.λ. Στη συνέχεια τα αποθηκεύει όλα σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα προτείνοντάς σας δραστηριότητες, αξιοθέατα αλλά και πληροφορίες για τον καιρό και χάρτες της περιοχής.

4.Google Goggles

How-and-why-to-use-Google-Goggles

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ταξιδέυετε και να δείτε κάτι που σας τράβηξε την προσοχή, όπως ένα κτήριο ή ένα αξιοθέατο αλλά δεν γνωρίζετε τι είναι;  Με αυτή την εφαρμογή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε μία φωτογραφία το αξιοθέαο και θα μάθετε όσες πληροφορίες χρειάζεστε.

5. XE Currency

XE-Currency

Δίκαια αυτή η εφαρμογή προτιμάται από εκατομμύρια χρήστες αφού όχι μόνο είναι εύκολη στη χρήση αλλά και απόλυτα έγκυρη αφού εμφανίζει όλλες τιμές συναλλάγματος σε πραγματικό χρόνο. Έτσι δεν θα πέσετε ποτέ θύμα επιτήδειων στην ανταλλαγή συναλλάγματος αφού μπορείτε μόνοι σας να κάνετε την  μετατροπή από οποιοδήποτε νόμισμα στην επίσημη τιμή συναλλάγματος.

6. Free Wifi Finder

tyh

Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για δωρεάν ίντερνετ στο κινητό σας ενώ βρίσκεστε στο εξώτερικό. Αυτή η εφαρμογή έχει καταγράψει περισσότερες από 320.000 συνδέσεις σε πάνω από 140 χώρες και σας επιτρέπει να ψάξετε για ασύρματο ίντερνετ ανά περιοχή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε τον απαραίτητο χάρτη για να έχετε πρόσβαση ενώ βρίσκεστε offline.

7. Hostelworld

eAjKHoBG

Η απόλυτη εφαρμογή για όσους θέλουν φτηνή αλλά προσεγμένη διαμονή. Διαθέτει μια βάση δεδομένων με 25.000 hostels και εκατομμύρια κριτικές από χρήστες για να επιλέξετε το πιο value for money  κατάλυμα στην περιοχή που θέλετε.

8. Onavo Extend

gfdh

Μπορεί η ασύρματη σύνδεση να σας λύνει τα χαίρια αλλά δεν είναι διαθέσιμη παντού. Έτσι η εφαρμογή αυτή έρχεται να μειώσει τον όγκο δεδομένων που χρειάζεται για να κατεβάσετε ενά email ή να κάνετε μία ανάρτηση στο Facebook κάνοντας τις χρεώσεις ακόμα πιο οικονομικές.

9. Google Translate

tgh

Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση της εφαρμογής διαθέτει την επιλογή για »συζήτηση». Έτσι, ανοίγετε την εφαρμογή, κρατάτε το τηλέφωνο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που συζητάνε σε διαφορετική γλώσσα και σας δίνει τη μετάφραση. Προφανώς δεν πρόκειται για επαγγελματία διερμηνέα αλλά είναι μία πολύ καλή προσπάθεια που συνεχώς βελτιώνεται.

10. Google Maps

Googlemapslogo2014

Το δυνατό σημείο της εφαρμογής είναι ότι σας επιτρέπει να κατεβάσετε στο κινητό σας και να σημειώσετε πάνω τους τα μέρη πού σκοπεύετε να επισκεφτείτε στο ταξίδι σας. Έτσι όταν φτάσετε στον προορισμό σας, θα έχετε στην διαθεσή σας ενα καταπληκτικό GPS με οδιγίες για όλα όσα σας ανδιαφέρουν να δείτε χωρίς να χρειάζετε να είστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ.

11. Tuneln

aer

Σίγουρα οι περισσότεροι εγκατέλειψαν το ραδιόφωνο μετά το λανσάρισμα του Spotify το 2008. Αν όμως είστε από αυτούς που θέλετε να ακούτε τον αγαπημένο σας σταθμό από οπουδήποτε στον κόσμο, τότε αυτή η εφαρμογή είναι η κατάλληλη αφού έχει καταγεγραμμένους πάνω από 70.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς.

12. Tripadvisor

rh

Η πασίγνωστη σελίδα διεθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων, που συνεχώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. Θα βρείτε κριτικές για όποιο ξενοδοχείο, εστιατόριο ή αξιοθέατο σας ενδιαφέρει να επισκεφτείτε.

13. Been

ob_31234de260782a403ef101a234abf93e_been-png.png

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να μην σας παρέχει ταξιδιωτικές πληροφορίες αλλά θα ενθουσιάσει όσους ταξιδεύουν πολύ. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να επιλέξετε τις χώρες που έχετε επισκεφτεί και η εφαρμογή θα υπολογίσει το ποσοστό της κάθε ηπείρου αλλά και του πλανίτη που έχετε καλύψει. Σίγουρα θα αποτελέσει κίνητρο για περισσοπτερα ταξίδια πάντως.

14. Localeur

kQEPVxXA_400x400

Η φιλοσοφία της εφαρμογής είναι απλή: ντόπιοι πληρώνονται για να αποκαλύψουν τα μυστικά της πόλης τους, όπως για παράδειγμα τα καλύτερα μαγαζιά για tapas, εστιατόρια, καφέ, bar κ.τ.λ.

πηγή