Παράξενες παραλίες του κόσμου με ασυνήθιστες ακτές, εντυπωσιακά τοπία που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να είχαμε κολυμπήσει στα νερά τους. Μέσα στις 17 περίεργες και μοναδικές παραλίες και μία ελληνική.

Από την παραλία των «θαλάσσιων αστεριών» μέχρι τη κοραλλένια άμμο, απολαύστε σε εικόνες τις πιο ασυνήθιστες παραλίες του κόσμου.

Γυάλινη παραλία, Καλιφόρνια

Οι κάτοικοι της περιοχής για χρόνια έριχναν από ψηλά τα σκουπίδια τους στη συγκεκριμένη περιοχή. Εξαιτίας του ύψους αυτά έσπαγαν σε κομμάτια. Η ρίψη σκουπιδιών σταδιακά απαγορεύτηκε, αλλά η άμμος από γυαλάκια παρέμεινε. Οι κάτοικοι της περιοχής για χρόνια έριχναν από ψηλά τα σκουπίδια τους στη συγκεκριμένη περιοχή. Εξαιτίας του ύψους αυτά έσπαγαν σε κομμάτια. Η ρίψη σκουπιδιών σταδιακά απαγορεύτηκε, αλλά η άμμος από γυαλάκια παρέμεινε.

Η κρυμμένη παραλία, Νησί Marietas στο Μεξικό

Λέγεται πως η παραλία αυτή δημιουργήθηκε το 1900, όταν η μεξικανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα ακατοίκητα νησιά για σκοποβολή. Λέγεται πως η παραλία αυτή δημιουργήθηκε το 1900, όταν η μεξικανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα ακατοίκητα νησιά για σκοποβολή.

Η παραλία που θυμίζει ουρανό γεμάτο αστέρια, Μαλδίβες

Η ονειρική αυτή παραλία είναι αποτέλεσμα του βιοφωταυγές φυτοπλαγκτόν. Η ονειρική αυτή παραλία είναι αποτέλεσμα του βιοφωταυγές φυτοπλαγκτόν.

Papakōlea, η παραλία της πράσινης άμμου, Χαβάη

Το ορυκτό olivine, το οποίο προήλθε από την επαφή της λάβας με τη θάλλασα, έδωσε το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα στην παραλία. Το ορυκτό olivine, το οποίο προήλθε από την επαφή της λάβας με τη θάλλασα, έδωσε το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα στην παραλία.

Η παραλία με τη ροζ άμμο, Μπαχάμες

Ρομαντική και ειδυλλιακή η ροζ παραλία είναι γεμάτη από άκρη σε άκρη με απομεινάρια κοραλλιών. Ρομαντική και ειδυλλιακή η ροζ παραλία είναι γεμάτη από άκρη σε άκρη με απομεινάρια κοραλλιών.

Maho Beach, Καραϊβική

Την ώρα που οι ταξιδιώτες λιάζονται, βλέπουν πάνω από τα κεφάλια τους να περνούν αεροπλάνα. Η Maho θα μπορούσε να είναι διάδρομος προσγείωσης, καθώς τα αεροσκάφη σχεδόν αγγίζουν το έδαφος. Την ώρα που οι ταξιδιώτες λιάζονται, βλέπουν πάνω από τα κεφάλια τους να περνούν αεροπλάνα. Η Maho θα μπορούσε να είναι διάδρομος προσγείωσης, καθώς τα αεροσκάφη σχεδόν αγγίζουν το έδαφος.

Koekohe beach, Νέα Ζηλανδία

Οι ογκόλιθοι σε αυτή την παραλία είναι μπάλες ιζηματογενούς πετρώματος και θυμίζουν αυγά δεινοσαύρων. Οι ογκόλιθοι σε αυτή την παραλία είναι μπάλες ιζηματογενούς πετρώματος και θυμίζουν αυγά δεινοσαύρων.

Giants Causeway Beach, Ιρλανδία

Οι τεράστιες ρωγμές σχηματίστηκαν πριν από 50 – 60.000.000 χρόνια, όταν λάβα ανέβηκε στην επιφάνεια και «κρύωσε». Οι τεράστιες ρωγμές σχηματίστηκαν πριν από 50 – 60.000.000 χρόνια, όταν λάβα ανέβηκε στην επιφάνεια και «κρύωσε».

Punaluu Black Sand Beach, Χαβάη

Η μαύρη άμμος της παραλίας δημιουργήθηκε από το πέτρωμα βασάλτης, μετά από το πάγωμα της λάβας όταν έπεσε στη θάλασσα. Η μαύρη άμμος της παραλίας δημιουργήθηκε από το πέτρωμα βασάλτης, μετά από το πάγωμα της λάβας όταν έπεσε στη θάλασσα.

Η παραλία των αχιβάδων, Shark Bay, Αυστραλία

Το νερό εκεί δεν περιέχει τόσο αλάτι, έτσι οι αχιβάδες είναι σε θέση να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα από τους φυσικούς θηρευτές του. Η αφθονία των μαλακίων πλημμυρίζει την παραλία με τα κελύφη τους. Το νερό εκεί δεν περιέχει τόσο αλάτι, έτσι οι αχιβάδες είναι σε θέση να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα από τους φυσικούς θηρευτές του. Η αφθονία των μαλακίων πλημμυρίζει την παραλία με τα κελύφη τους.

Κόκκινη παραλία , Σαντορίνη, Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Κόκκινη παραλία , Σαντορίνη, Ελλάδα

Η Κόκκινη παραλία αποτελεί τον ορισμό της ηφαιστειακής παραλίας. Όλα είναι βαμμένα στο κόκκινο: από τους βράχους που χύνονται ως τη θάλασσα μέχρι την εναλλαγή άμμου και βότσαλου στην παραλία.