Η Μήλος στις Δυτικές Κυκλάδες ξεχωρίζει από όλα τα Κυκλαδονήσια και η απαράμιλλη ομορφιά της, την κάνει μοναδικό προορισμό.   Ίσως για αυτό

άλλωστε να έχει κρατήσει και τον τίτλο του νησιού της Αφροδίτης, μετά της ανακάλυψη του ομώνυμου αγάλματος. Το ηφαιστειογενές της έδαφος σε συνδυασμό με τα ομολογουμένως καταγάλανα νερά του Αιγαίου έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα πολύχρωμη ακτογραμμή και μια πληθώρα παραλιών από τις οποίες ξεχωρίζουν οι εξής πέντε.

Σαρακίνικο

ΣαρακίνικοΤο Σαρακίνικο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες της Μήλου. Αν και η παραλία της είναι στενή και μικρή, είναι περιτριγυρισμένη από  ολόλευκους ηφαιστειακούς βράχους δημιουργώντας ένα σχεδόν σεληνιακό τοπίο απίστευτης ομορφιάς. Οι σμιλευμένοι από τα κύματα της θάλασσας βράχοι είναι το ιδανικό σημείο αναφοράς για τολμηρές βουτιές.

Παπαφράγκας

ΠαπαφράγκαςΛίγο πριν τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Φυλακωπής βρίσκεται η παραλία Παπαφράγκας. Στην ουσία η παραλία είναι μια θαλάσσια βαθιά σπηλιά που τα νερά της καταλήγουν στην ανοιχτή θάλασσα. Η έκταση της παραλίας είναι μικρή, όμως περιτριγυρίζεται από θεόρατα βράχια, ενώ η πρόσβασή της γίνεται μέσα από ένα απόκρημνο σκαλισμένο μονοπάτι πάνω στον βράχο. Το κολύμπι μέσα σε αυτούς τους ψηλούς βράχος είναι το λιγότερο μαγευτικό, αλλά και ρομαντικό, αν παρατηρήσεις τα αρχικά ονομάτων που έχουν σκαλίσει στους βράχους τα ζευγάρια που έχουν επισκεφτεί την παραλία.

 Τσιγκράδο

ΤσιγκράδοΗ πλέον πιο εξωτική παραλία είναι αυτή στο Τσιγκράδο. Χαρακτηρίζεται από την λευκή και ψιλή της άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά της νότιας πλευράς του νησιού. Για τους λάτρεις της αναρρίχησης είναι η απόλυτη παραλία, καθώς η πρόσβαση της γίνεται κατεβαίνοντας από το ύψωμα ενός χωματόδρομου  ένα απότομο μονοπάτι καλυμμένο με άμμο. Εάν δεν φοβηθείτε την κάθοδο, η θέα θα σας αποζημιώσει.

Κλέφτικο

ΚλέφτικοΤο Κλέφτικο είναι μία από της παραλίες της Μήλου που πρόσβασή της είναι εφικτή μόνο μέσω θαλάσσιας διαδρομής. Βρίσκεται στην Νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και αποτελείται από γκρι και λευκούς βράχους με διάφορες μορφές και σχηματισμούς με σπηλιές και κοιλώματα που έχουν δημιουργηθεί από την θάλασσα και τον αέρα. Όπως λέει ο μύθος την ονομασία  του την πήρε από τους πειρατές που χρησιμοποιούσαν την περιοχή ως κρησφύγετο και κάπου εκεί είναι κρυμμένος καλά και ο θησαυρός τους.

Παλιοχώρι

40283-viewomΤο Παλιοχώρι είναι μία ακόμη παραλία πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες καθώς είναι και η πιο πολύχρωμη. Λόγω της έντονης ηφαιστειακής ενέργειας της περιοχής η παραλία πλέον αποτελείται από πολύχρωμα βότσαλα πάνω σε χοντρή αλλά και καυτή άμμο και τα γύρω υψωμένα βράχια στις αποχρώσεις του ροζ, κόκκινου, κίτρινου, λευκού και γκρι. Η θάλασσα δεν θα μπορούσε παρά να έχει καθαρά αλλά και θερμά γαλαζοπράσινα νερά.

Η γραφικότητα του νησιού και η εξωτική ομορφιά του, είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε και σας υποσχόμαστε πως ο χρόνος που θα περάσετε στο νησί, θα αποζημιωθεί και με το παραπάνω!

 

πηγή