Κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η Ryanair -όπως και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες- αναγκάστηκε να διακόψει το 99% των πτήσεών της. Η μάλλον πιο αναγνωρίσιμη low budget αεροπορική εταιρεία του κόσμου ξεκινά και πάλι να πετά από την 1η Ιουλίου 2020. Πολλά όμως θα έχουν αλλάξει, κυρίως στο επίπεδο της υγιεινής και της απολύμανσης.

Ήδη η ιρλανδική airline έχει ξεκινήσει να επαναπρογραμματίζει τα δρομολόγιά της (περισσότερα από 1.000/ημέρα) από 80 αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη, τηρώντας τους κανόνες που έχει θεσπίσει κάθε χώρα με βάση τα νέα δεδομένα, στην μετα-covid περίοδο. Αυτό θα επιτρέψει να καλυφθεί το 90% του δικτύου που είχε πριν από την κρίση αλλά με λιγότερα δρομολόγια, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην επίσημη τοποθέτηση του brand.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορoνοϊό, η Ryanair θα ζητά από όλους τους επιβάτες να συμπληρώνουν μια δήλωση στην οποία θα αναφέρεται με λεπτομέρειες η διάρκεια της προγραμματισμένης τους επίσκεψης καθώς και το πού θα διαμένουν – πληροφορίες οι οποίες θα δοθούν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που παρακολουθούν την εφαρμογή των μέτρων καραντίνας και γενικότερου περιορισμού. Η Μεγάλη Βρετανία, που αποτελεί μία από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές της Ryanair, σχεδιάζει να θέτει σε καραντίνα 14 ημερών όσους φθάνουν στη χώρα, σε μία κίνηση που εκπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν ότι μάλλον θα επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση στις αερομεταφορές.

Οι νέοι κανόνες της Ryanair

Επίσης, θα απολυμαίνεται το εσωτερικό των αεροσκαφών της κάθε βράδυ και θα απαγορευτούν οι  πωλήσεις προϊόντων εν πτήσει με μετρητά. Θα υπάρξει επιπλέον σαφής ενθάρρυνση των ταξιδιωτών να τσεκάρουν τη θερμοκρασία τους αρκετές φορές πριν πετάξουν. Ένα άλλο μέτρο θα είναι ακόμη η απαγόρευση της ουράς για την τουαλέτα στο αεροσκάφος – η είσοδος στο εν λόγω μέρος θα επιτρέπεται μόνο μεμονωμένους επιβάτες ύστερα από αίτημα. Η κοινωνική αποστασιοποίηση στο αεροδρόμιο ή μέσα στο αεροσκάφος είναι κάτι που ενθαρρύνεται από τους υπεύθυνος της Ryanair.

πηγή