Επειδή είναι ωραίο όταν το παρελθόν δίνει τη θέση του στο μέλλον, σας παρουσιάζω να δείτε πώς μετατράπηκε ένα εργοστάσιο του 19ου αιώνα στην Πελοπόννησο, σε πολυτελές ξενοδοχείο. Απίστευτα ωραίο, απλό, λειτουργικό και μοντέρνο.

Όταν είχα δει στην οδό Πειραιώς, ένα παλιό εργοστάσιο να έχει μετατραπεί σε συγκρότημα κατοικιών, είχα ενθουσιαστεί. Σκεφτόμουν, πόσο ωραίο θα ήταν όλα αυτά τα παλιά παρατημένα εργοστάσια, να ξανάπαιρναν ζωή. Όχι σαν το εργοστάσιο του ΦΙΞ στην Συγγρού που κατέστρεψαν την αρχιτεκτονική του Τάκη Ζενέτου, αλλά να όπως αυτό που θα δείτε πιο κάτω…

Ξενοδοχείο, Κουρούτα, Δεξαμενές, Εργοστάσιο, Dexamenes Seaside Hotel, all suites, Νίκος Καραφλός, K-Studio, Kourouta, nikosonline.gr

Ξενοδοχείο στην Κουρούτα

Το Dexamenes Seaside Hotel στην Κουρούτα, είναι ένα αριστούργημα αισθητικής και στεγάζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κρασιών, η ιστορία του οποίου είναι μακρά. Από την επονομαζόμενη «Εποχή της Σταφίδας» που ξεκίνησε το 1830 και πήρε μυθικές διαστάσεις στα τέλη του 19ου αιώνα. Εκείνα τα χρόνια, η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας απέκτησε εντυπωσιακές διαστάσεις και ήταν το κυριότερο προϊόν εξαγωγής της Ελλάδας.

Από το 1920, που η Ελλάδα είδε την εποχή της εκβιομηχάνισης της, να πεθαίνει, το συγκεκριμένο εργοστάσιο, ερήμωσε οριστικά. Έμεινε εγκαταλελειμμένο για περίπου 100 χρόνια. Πρόσφατα όμως ο επιχειρηματίας Νίκος Καραφλός, ανέθεσε την αναγέννησή του στην αρχιτεκτονική ομάδα των Δημήτρη και Κωσταντίνου Καραμπατάκη του K-Studio.

Διαβάστε την συνέχεια στο καθημερινό μας magazino nikosonline.gr