Η σχολή είναι διετούς διάρκειας – Ανοίγει ξανά μετά από 10 χρόνια

Την προκήρυξη για την εισαγωγή 40 σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, που ξεκινά, πλέον, τη λειτουργία της υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας.

Η σχολή είναι διετούς διάρκειας και οι υποψήφιοι με ελληνική υπηκοότητα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει αποδεδειγμένα από Ελληνικό Λύκειο ή από ελληνικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών σε κάθε Σχολή, καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μιας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν από την Δευτέρα 14/ 10 /2019 έως και την Παρασκευή 18/ 10 /2019 .

IMG_8312-1

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας επισημαίνει: «Η Θεσσαλονίκη μετά από 10 χρόνια, αποκτά και πάλι μια αναβαθμισμένη Σχολή Ξεναγών, που θα αναδείξει ικανά και εξειδικευμένα επαγγελματικά στελέχη. Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες».

Το πρόγραμμα της σχολής περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό μαθημάτων προκειμένου οι νέοι ξεναγοί να έχουν τη δυνατότητα, να μεταφέρουν στους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας, «γεύσεις» Ελλάδος και όχι μόνο ξερές πληροφορίες. Ενδεικτικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαθήματα για την Κλασική Αρχαιότητα, τους Βυζαντινούς Χρόνους και τη Νεώτερη Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης, Γεωγραφία, Οικολογία, Βοτανολογία, Νομικά θέματα κ.α.

πηγή