Χαράς ευαγγέλια» για τους Έλληνες ξενοδόχους και όσους ασχολούνται γενικώς με τον τουρισμό , μετά την έναρξη εκδόσεως διαβατηρίων

πολλαπλών εισόδων στους  Ρώσους  πολίτες με ισχύ  τρία χρόνια, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Το  ελληνικό  προξενείο και η Πρεσβεία  δουλεύουν πυρετωδώς  στην Ρωσία και ξεκίνησαν να χορηγούν διαβατήρια στους χιλιάδες Ρώσους τουρίστες τα οποία θα ισχύουν  για 3 χρόνια.
Στην  Αγία Πετρούπολη, την Μόσχα εκατοντάδες Ρώσοι πολίτες που θέλουν  να μεταβούν για  τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, παραλαμβάνουν μετά από αίτηση τους , τα νέα διαβατήρια.
Για να επιβεβαιώσει κάποιος  ταξίδι στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος  να υποβάλει στο Γενικό Προξενείο τα εισιτήρια ,  τις κρατήσεις ξενοδοχείων, πιστοποιητικό  απασχόλησης και ασφάλισης.
Σύμφωνα με τον πρόξενο της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη,  ο κατάλογος των απαιτούμενων δικαιολογητικών ενδεχομένως να μειωθεί.
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται την στιγμή κατά την οποία εορτάζεται το ρωσικό έτος στην Ελλάδα ,  και μακροπρόθεσμα θα επεκταθεί η συνεργασία των δύο χωρών και σε άλλους τομείς.
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην αγορά, το πρόβλημα  για τους Ρώσους τουρίστες ξεκίνησε από τις απαιτήσεις  της ΕΕ που απορρέουν από την συνθήκη  Σένγκεν για την Ελλάδα, από   τον  Δεκέμβριο.
Στο τέλος του περασμένου έτους, οι Ρώσοι τουρίστες ελάμβαναν θεώρηση δύο ετών.
«Τώρα, το 99% των πελατών μας παραλαμβάνει διαβατήρια  τριετής διάρκειας  πολλαπλών εισόδων. Εξαιρέσεις αποτελούν οι τουρίστες που εισέρχονται στις χώρες του Σένγκεν για πρώτη φορά.  Σε άλλες περιοχές της Ρωσίας , εργαζόμαστε πυρετωδώς για να απλοποιηθεί η διαδικασία για την απόκτηση βίζας στον χώρο  του Σένγκεν», τόνισε ο διευθυντής του  TourDom.ru Ανατόλι Γκαργκούσιν .
Αυτό το καλοκαίρι, η Ελλάδα έχει φιλόδοξα σχέδια για τους τουρίστες από τη Ρωσία. Η χώρα μας ελπίζει σε  1,2 εκατομμύρια άτομα, που αποτελεί ποσοστό ρεκόρ για την δοκιμαζόμενη οικονομία  μας .