Οι περισσότεροι που έχουν πάει στον Ωροπό θα έχουν προσέξει σε μία από τις πρώτες στροφές από την έξοδο της εθνικής οδού, ένα μεγάλο κτίριο. Η επιγραφή γράφει ”Μουσείο ΦΑΕΘΩΝ”… αρκετοί είναι αυτοί όμως που δεν γνωρίζουν τι έχει μέσα!

743

Το Τεχνολογικό Μουσείο ΦΑΕΘΩΝ ένα μοναδικός χώρος ιδιαίτερης κουλτούρας βασισμένης στη πρόοδο της Τεχνολογίας και τα Επιτεύγματα του ανθρώπου στην Αυτοκίνηση, καθώς και την Επικοινωνία και τη Μέτρηση του Χρόνου. Λειτουργεί από το 2002, όταν ο συλλέκτης κ. Γιώργος Χρυσανθόπουλος αποφάσισε, σε ιδιόκτητο χώρο έκτασης 50.000 τ.μ. στη Μαλακάσα, να στεγάσει τις πενήντα τετράτροχες «καλλονές» της προσωπικής του συλλογής.

8245

Σε ένα σύγχρονο κτίριο 7500 m2 που περιβάλλεται από κτήμα 100 στρεμμάτων, ο κάθε επισκέπτη έχει τη δυνατότητα να δει πάνω από  100 χρόνια Τεχνολογικής Εξέλιξης μέσα από τα σπάνια εκθέματα που κοσμούν τους χώρου του.

Σχετική εικόνα

Περιεργαστείτε από κοντά θρυλικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκίνησης όπως ALFA ROMEO, BMW, JAGUAR, LANCIA, MERCEDES, PORSCHE και ROLLS ROYCE.
Θαυμάστε ακόμα μια μοναδική σειρά από μοντέλα εταιριών που δεν υπάρχουν πια, αλλά στην εποχή τους δημιούργησαν το Θρύλο της Διεθνούς Αυτοκινητοβιομηχανίας. Περισσότερα από 70 διαφορετικά μοντέλα περιμένουν τους επισκέπτες τους.

Λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00–14:30, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα Σαββατοκύριακα.

Δείτε που βρίσκεται στο χάρτη πατώντας ΕΔΩ

Τηλέφωνο: 22950 39261-2