Την Κυριακή 1 Oκτωβρίου, από 11:00 έως 14:00, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει…
τη νέα σεζόν εκπαιδευτικών προγραμμάτων καλωσορίζοντας γονείς και παιδιά από 2-12 ετών.

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα προγράμματα του Σαββατοκύριακου για τη νέα χρονιά, το Μουσείο υποδέχεται με ελεύθερη είσοδο μικρούς και μεγάλους, σε ένα συναρπαστικό τρίωρο όπου η φαντασία η δημιουργικότητα και το παιχνίδι θα συναντήσουν τα παραμύθια και τις εικαστικές δράσεις.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο», που ξεκινούν φέτος 7-8 Οκτωβρίου, γονείς και παιδιά από 2-12 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις Συλλογές του Μουσείου, να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και να «γίνουν» νομάδες, να παίξουν με τους αριθμούς και τους ρυθμούς και να «φέρουν» τα μουσεία του κόσμου στα… μέτρα τους.

Την 1η Οκτωβρίου, όποια ώρα θέλουν από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, θα πάρουν μια πρώτη γεύση από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της φετινής χρονιάς. Τα παιδιά 2-5 ετών φτιάχνουν παραμυθένια παζλ με τα βότσαλα, ενώ τα παιδιά 5-10 ετών γίνονται «Μουσειοταξιδευτές», φτιάχνοντας φανταστικά μουσεία με χαρτιά, χρώματα και διάφορα υλικά.

Οι μικροί συμμετέχοντες παίζουν και πειραματίζονται με διάφορες τεχνικές και δημιουργούν ένα μικρό έργο που θα πάρουν μαζί τους. Παράλληλα οι γονείς θα ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα, θα προμηθευτούν τα ενημερωτικά έντυπα για κάθε ηλικία και θα γνωρίσουν τους υπεύθυνους των εργαστηρίων.

info

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4 και Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου1
Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017
Γονείς και παιδιά από 2 ετών και άνω
Διάρκεια: 11:00-14:00
Πληροφορίες: Καθημερινά 10.00-13.00 στο 210.7294.220

Δεν απαιτείται κράτηση θέσης, η ροή του προγράμματος θα είναι συνεχόμενη

Είσοδος ελεύθερη

πηγή