Η Ελλάδα φημίζεται για τις εκπληκτικές παραλίες της. Μαγευτικές ακτές με παραδεισιένα τοπία, πεντακάθαρα νερά,φανταστικά ηλιοβασιλέματα… και πάρα πολλα μοναδικά πράγματα που θα μπορέσει να δει όποιος ξένος τουρίστας αν επιλέξει την Ελλάδα μας για τις διακοπές του!

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που εικόνες από τις πιο γνωστές αλλά και τις –κατά κάποιο τρόπο- απομακρυσμένες ελληνικές ακτές έχουν κάνει το γύρο του κόσμου είτε για να προβληθεί η χώρα μας τουριστικά είτε για να τις αποκτήσει κάποιος σε καρτ ποστάλ…

Ιδού όμως οι πιο γνωστές ελληνικές ακτές…

Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (5)

Είναι μία από τις πλέον διαφημισμένες ελληνικές παραλίες. Το Ναυάγιο πήρε την ονομασία του εξαιτίας ενός καραβιού που ξεβράστηκε στην ακτή.

Αυτή η παραλία για όσους θέλουν να την επισκεφθούν, είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι και την επισκέπτονται όλοι εκείνοι που πηγαίνουν στη Ζάκυνθο για διακοπές.

Μύρτος στην Κεφαλλονιά

Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (6)

Αν πάτε στην Κεφαλλονιά, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο Μύρτο. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας και όχι μόνο.

Έχει κρυστάλλινα νερά αλλά πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή διότι βαθαίνει απότομα…

Το Σαρακήνικο της Μήλου

Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (9)

Φυσικά από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες δεν θα μπορούσε να λείπει το Σαρακήνικο της Μήλου. Εκεί υπάρχουν βράχοι και ορμητικά νερά που σκάνε με δύναμη επάνω τους και το θέαμα είναι συγκλονιστικό. Επισκεφθείτε την και δεν θα χάσετε…

Οι Σεϋχέλλες της Ικαρίας

Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (10)

Μπορεί η Πωλίνα να τραγουδούσε «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες», όμως, δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε τόσο μακριά…

Εξάλλου υπάρχει και η ελληνική ακτή που φέρει το ίδιο όνομα και βρίσκεται στην Ικαρία. Προσοχή όμως! Ο δρόμος για να φθάσετε εκεί είναι κάπως δύσκολος αφού πρέπει να περάσετε ένα μονοπάτι ανάμεσα από βράχια. Το αποτέλεσμα όμως αξίζει για να ρισκάρετε…

Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα

Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (8)

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ψηφιστεί ως μια από τις πιο ωραίες παραλίες του κόσμου. Οπότε μην μείνετε με ανοιχτό το στόμα, όταν τη δείτε.

Πρέπει να το περιμένετε. Άλλωστε, τα καταγάλανα νερά της, είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση. Και το πιο σημαντικό; Κάνουν τους τουρίστες να θέλουν σαν… τρελοί να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα.

Εγκρεμνοί στη Λευκάδα

Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (7)

Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσετε στην παραλία. Ο πρώτος είναι να ανεβοκατεβείτε αμέτρητα σκαλιά και ο δεύτερος να προτιμήσετε τον ευκολότερο που δεν είναι άλλος από το παραδοσιακό καράβι.

Σε κάθε περίπτωση, η παραλία των Εγκρεμνών θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας και θα σας αποδείξει πως άξιζε τον κόπο.

Το Σαρακήνικο στη Γαύδο

Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (4)

Πρόκειται για το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης που κρύβει μία εξίσου καταπληκτική παραλία. Παχιές αμμουδιές, σμαραγδένια νερά και κέδροι σε ένα απόλυτα τροπικό σκηνικό που δεν θυμίζει Ελλάδα θα σας μαγέψουν.

Παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο

Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (1)

Για τη συγκεκριμένη παραλία οι συστάσεις περισσεύουν. Στο νότιο τμήμα του νησιού και ακριβώς απέναντι από τα Κύθηρα, η παραλία του Σίμου, θα σας καθηλώσει. Έχει λεπτή άμμο και πολλά ακόμη που την κατατάσσουν στις καλύτερες ελληνικές παραλίες.

Ο Μπάλος στα Χανιά

Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (2)

Πρόκειται για μία από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας. Και σίγουρα πρέπει να την επισκεφθείτε…

Το Ελαφονήσι στα Χανιά

Μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές παραλίες (3)

Λωρίδες σαν νησάκια από αμμόλοφους ξεδιπλώνονται μέσα από τη θάλασσα. Άλλωστε, όσοι την έχουν επισκεφθεί, θέλουν οπωσδήποτε να πάνε ξανά…