Ενας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, είναι η πανέμορφη Νάξος.

Το κυκλαδίτικο νησί φημίζεται για την ιστορία του, τα μοναδικά αξιοθέατα, την εναλλαγή τοπίων, τους φιλόξενους κατοίκους του και το καλό φαγητό. Εκτός όμως από όλα αυτά, η Νάξος προσφέρει μοναδικό θέαμα στους τουρίστες που την επισκέπτονται, καθώς μπορούν να απολαύσουν ένα υπέροχο και ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στη φημισμένη Πορτάρα, συναγωνίζοντας αυτό της Σαντορίνης.
Η Πορτάρα, η πύλη του αρχαίου ναού του θεού του φωτός, Απόλλωνα προσφέρει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που μπορεί να ζήσει κάποιος και δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν κάθε χρόνο για να απολαύσουν από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα.

Έτσι, κάθε απόγευμα λίγο πριν ο ήλιος δύσει, στο δρόμο που οδηγεί στην Πορτάρα γίνεται το αδιαχώρητο.

Εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες, μικροί και μεγάλοι, ζευγάρια, οικογένειες και παρέες, «οπλισμένοι» με φωτογραφικές μηχανές, βίντεο ή ακόμα και drone ανηφορίζουν στο λόφο και απαθανατίζουν αυτές τις μαγικές στιγμές.
Εκατοντάδες τουρίστες στην Πορτάρα

Χιλιάδες φωτογραφίες δείχνουν τα χρώματα του ήλιου την ώρα που βουτά στη θάλασσα, να τρεμοπαίζουν με τη μαρμάρινη πύλη βάφοντας ουρανό και θάλασσα άλλοτε σε κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις κι άλλοτε σε μωβ, όπως αναφέρει το naxostimes.gr.
Μαγευτικό σκηνικό το ηλιοβασίλεμα στη Νάξο

Όσοι έχουν βρεθεί στο μέρος αυτό, γίνονται μάρτυρες ενός πραγματικά μαγευτικού σκηνικού, που θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής.
Ζευγάρι παρακολουθεί το ηλιοβασίλεμα στη Νάξο

Να σημειωθεί ότι η Πορτάρα –ο ναός του Απόλλωνα- αποτελεί ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της Νάξου και δεσπόζει πάνω στο λόφο μπροστά στο λιμάνι, καλοσωρίζοντας με επιβλητικότητα τους επισκέπτες του νησιού.


Πηγή