Με τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά υποδέχθηκε η Νάξος το 2016.

Χιονισμένος ο Άγιος Γεώργιος Διασορίτης στο Χαλκί (φώτο: Πέτρος Αναματερός)

Ήρθε η πρώτη ημέρα του νέου έτους με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου και παροδικές βροχοπτώσεις ή και χιονόνερο ενώ στα ορεινά κυριαρχεί το χιόνι.

Απείρανθος (φώτο: Evi Kastr )

Από χθες το πρωί χιονίζει με αμείωτους ρυθμούς στην Κωμιακή, Απείρανθο, Φιλώτι, Τραγαία, και σε όλα τα χωριά της ορεινής Νάξου αλλά και σε πεδινές, ακόμα και παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Στα λευκά κι η Πορτάρα (φώτο: Βασίλης Βαληνδράς)

Λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου πυκνό χιόνι έπεσε σε ολόκληρο το νησί ακόμα και στη Χώρα της Νάξου, στο λιμάνι, την Πορτάρα…

Η παραλία της Αγίας Άννας λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου

…αλλά και στις δυτικές παραλίες της Νάξου (Άγιο Προκόπη, Αγία Άννα, Πλάκα κ.λπ.) που κυριολεκτικά ντύθηκαν στα λευκά!

Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στις μετακινήσεις αλλά και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές της ορεινής Νάξου με αποτέλεσμα να είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες από το πρωί έως το απόγευμα.

Χιονόπτωση και στη Χώρα της Νάξου

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές, με κύριο μέλημα να αντιμετωπιστούν τα όποιας φύσεως προβλήματα προκύψουν από την κακοκαιρία, αλλά και να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, προκειμένου να μην αποκλειστούν χωριά και οικισμοί.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού.

Για αύριο Σάββατο στα νησιά των Κυκλάδων, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιονόνερο ή ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

πηγή