Μέσα σε μία μαγευτική τοποθεσία, στο βουνό Αφροδίσιο του Νομού Αρκαδίας βρίσκεται η τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα (χάρτης). Το 1955 μία ιταλική εταιρία ανέλαβε την κατασκευή του φράγματος του Λάδωνα, όπου είχε ενταχθεί στις πολεμικές αποζημιώσεις της Ιταλίας για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτέλεσμα αυτού του φράγματος ήταν να δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη.
Αυτό που αντικρίζει κανείς όταν φθάνει στην λίμνη είναι τα καταπράσινα ήρεμα νερά της, που καθρεφτίζουν την άγρια φύση που υπάρχει γύρω της. Η συναρπαστική διαδρομή κατά μήκος της, με θέα την λίμνη και το φράγμα, θα σας αναγκάσει να κάνετε αρκετές στάσεις για να αποθανατίσετε το τόσο ξεχωριστό τοπίο. Στο ύψος του φράγματος ο δρόμος σας οδηγεί προς δύο κατευθύνσεις, η μία προς τα χωριά Βάχλια, Κοντοβάζαινα, και Βούτση και η άλλη προς τα χωριά Μουριά, Δάφνη και προς τον κεντρικό δρόμο 111 (Πάτρα – Τρίπολη).
Στην Λίμνη του Λάδωνα, μπορείτε να θαυμάσετε το φράγμα, που είναι ένα επιβλητικό αξιοθέατο, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 422 μέτρων και έχει ύψος 56 μέτρα, πλάτος 2,15 μέτρα και μήκος 101,5 μέτρα και συγκεντρώνει 49.000.000 κυβικά μέτρα νερού !

Επίσης ένα αξιοθέατο της περιοχής είναι το ξακουστό της Κυράς το Γεφύρι,

kirasπου είναι κατασκευασμένο περίπου το 13ο αιώνα, με μήκος 55 μέτρων και με πέντε τόξα να το ομορφαίνουν. Τα παλιά χρόνια, είχε συνδέσει την βόρεια πλευρά της λίμνης με την νότια, σήμερα βέβαια μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες που αποσύρονται τα νερά μπορεί να γίνει εμφανές.
Η περιοχή της Λίμνης του Λάδωνα και η γύρω περιοχές, προσφέρονται για πολλές δραστηριότητες, όπως canoe – kayak, rafting, ορειβασία, κολύμπι, ψάρεμα, πεζοπορία.