Η λίμνη της Μελισσάνης

Η λίμνη της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης. Η ανακάλυψη της λίμνης έγινε από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο το 1951. Φημίζεται ότι το όνομά της το πήρε από την νύμφη Μελισσάνη, η οποία αυτοκτόνησε ύστερα από την απόρριψη του Θεού Πάνα, όπου μάλιστα οι αρχαιολόγοι έχουν ανακάλυψει μέσα στο σπήλαιο, ένα πήλινο ειδώλιο του θεού Πάνα και πολλά άλλα ευρήματα λατρείας.

Υπάρχουν δύο εισόδοι, η μία που δημιουργήθηκε ύστερα από πτώση της οροφής και η τεχνητή που δημιουργήθηκε για να γίνετε η περιήγηση μέσα στην λίμνη. Το γαλαζοπράσινο χρώμα των νερών, καθώς και οι σταλακτίτες δημιουργούν ένα παζλ μοναδικού κάλλους.

Το εντυπωσικό της λίμνης είναι ότι επικοινωνεί υπογείως με το Αργοστόλι, και συγκεκριμένα με την περιοχή Καταβόθρες. Συγκεκριμένα το νερό που φθάνει από της Καταβόθρες στο σπήλαιο είναι φιλτραρισμένο και γλυκό.

Αν λοιπόν ο προορισμός είναι φέτος η Κεφαλονιά, εκτός από τις πανέμορφες παραλίες της που θα βρείτε, αξίζει μία επίσκεψη στην λίμνη της Μελισσάνης, όπου θα έχετε την δυνατότητα να μπείτε στις βαρκούλες και κάτω από τις ξεναγήσεις, τις ιστορίες και τους μύθους που σας λένε οι βαρκάρηδες θα θαυμάσετε ένα τόσο ξεχωριστό αξιοθέατο.