Κάθε φορά που κανονίζει κάποιος μία εκδρομή, συνήθως προτιμάει προορισμούς που τις περισσότερες φορές είναι αρκετά μακρυά, με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος μέχρι να πας…

Άλλοι πάλι επιλέγουν περιοχές γνωστές βάση των διαφημίσεων που θα δουν, χωρίς να το πολυψάξουν.

Εμείς στο Infomust.gr θα σας παρουσιάσουν ένα πολύ κοντινό προορισμό από την Αθήνα, ούτε 40 λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Εκεί θα δείτε την φύση στα καλύτερα της, μία λίμνη, τη λίμνη Μπελέτσι, που ο συνδυασμός του απεριόριστου πράσινου και του νερού της λίμνης δημιουργούν φανταστικές εικόνες.

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι.

Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75 (εποχής Χούντας και λίγο μετά) ως αποθεματικό δυναμικό νερού για έργα που τότε κατασκεύαζαν στη περιοχή αλλά και ως μελλοντικό βιότοπο.

Η λίμνη Μπελέτσι αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι), ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια. Επίσης ζουν στη λίμνη αρκετές νεροχελώνες, κυρίως οι λεγόμενες νεροχελώνες με κόκκινα μάγουλα (Trachemys scripta elegans), οι οποίες είναι παράδειγμα για χωροκατακτητικά είδη.

Υπάρχουν δύο επιλογές στο να πας, η πρώτη είναι από την Εθνική οδό, περνώντας μέσα από την Ιπποκράτιος Πολιτεία και η δεύτερη επιλογή είναι από το Τατόι και περνώντας δίπλα από τα βασιλικά ανάκτορα. Όποια διαδρομή και να ακολουθήσετε θα σας ανταμείψει με μοναδικά τοπία!

Απολαύστε το video παρακάτω :