Στην τελική ευθεία για την υποδοχή των επισκεπτών του καλοκαιριού στις περιοχές του Μπάλου και της Γραμβούσας βρίσκεται ο δήμος Κισάμου. Στο πλαίσιο των ενεργειών για την καλύτερη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών προχωρά στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Συνολικά, για χρονικό διάστημα δύο μηνών, θα γίνει η πρόσληψη 18 ατόμων, εκ των οποίων 14 θα απασχοληθούν στην είσπραξη του τέλους που καταβάλουν οι επισκέπτες στο Μπάλο και τη Γραμβούσα και στο δημοτικό αναψυκτήριο, ενώ τέσσερα άτομα θα απασχοληθούν ως εργάτες καθαριότητας.

Οι περιοχές του Μπάλου και της Γραμβούσας είναι από τις πλέον επισκέψιμες της Κρήτης την καλοκαιρινή περίοδο.

Το 2015 τις επισκέφθηκαν 350.000 Έλληνες και ξένοι, ενώ με βάση τα στοιχεία δειγματοληπτικής έρευνας του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου και του Πολυτεχνείου, που πραγματοποιήθηκε τους μήνες αιχμής, από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο, το 90% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ποσοστό 83% δήλωσε διατεθειμένο να καταβάλει το τέλος επισκεψιμότητας, ενώ στο σύνολο των ερωτηθέντων το 60% επισκέφθηκε την περιοχή οδικώς και το 40% από τη θάλασσα.

Στις αρνητικές απαντήσεις είναι η παρατήρηση ότι η περιοχή παρουσιάζει μεγάλο συνωστισμό, ενώ οι ερωτηθέντες ζήτησαν περισσότερη καθαριότητα.

πηγή