Το «Ατλαντίς», είναι ένα βιβλιοπωλείο στην Οία της Σαντορίνης για το οποίο γράφουν όλα τα διεθνή ΜΜΕ, και είναι πράγματι μοναδικό, γιατί κρέμεται από ένα βράχο και έχει θέα το απέραντο γαλάζιο.

Βιβλιοπωλείο "Ατλαντίς", Σαντορίνη

Το θέμα του γνωστού ιστότοπου Buzz Feed ήταν να παρουσιάσει τα καλύτερα βιβλιοπωλεία σε όλο τον κόσμο που είναι ονομαστά όχι μόνο για το εύρος των τίτλων που διαθέτουν, αλλά και για την σπάνια ομορφιά τους. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το βιβλιοπωλείο «Ατλαντίς» στην Οία της Σαντορίνης. Καθόλου παράξενο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει εγκώμια και διθυράμβους. Ο Guardian το είχε χαρακτηρίσει ως το ομορφότερο του κόσμου, ενώ συχνά πυκνά εμφανίζεται σε σχετικές λίστες και φιγουράρει σε περίοπτες θέσεις.

Ήδη έχει κλείσει 12 χρόνια ζωής και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τη Σαντορίνη. Όλα άρχισαν από μια… ξέφρενη ιδέα του Graig και του Oliver, δύο Αμερικανών φοιτητών που το 2002 είχαν πάει για διακοπές στο Κυκλαδονήσι. Οι Αμερικάνοι παιδιά μου έχουν ένα σκεπτικό. Αν σ’ ένα τόπο δεν υπάρχει κάτι, μην γκρινιάζεις, φτιάξ΄ το εσύ.

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr