Με εντολή της Εισαγγελίας Νάξου το γαϊδούρι που εντοπίστηκε από τουρίστα στην περιοχή Καπαρές στο νησί της Νάξου να μην μπορεί να περπατήσει από την ενδονυχίτιδα κατασχέθηκε προσωρινά στις 4 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο υπό την αιγίδα του φιλοζωικού συλλόγου της περιοχής ώστε εκεί να γίνει η περιποίηση των άκρων του.

 

ο θηλυκό γαϊδούρι βρίσκεται υπό την αιγίδα της Φιλοζωικής Νάξου σε ασφαλή χώρο.

 

Το ζώο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι σε αυτή την κατάσταση για περισσότερο από ένα έτος αφού τα νύχια του είναι εξαιρετικά μεγάλα με αποτέλεσμα και να πονάει και μην μπορεί να βαδίσει. Η Φιλοζωική Νάξου μόλις πληροφορήθηκε στις 25 Οκτωβρίου από έναν τουρίστα που βρίσκεται το θηλυκό ζώο πήγε επί τόπου για να διαπιστώσει τι συμβαίνει και στη συνέχεια κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του ιδιοκτήτη του όνου στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού ενώ παράλληλα με αίτημα στην Εισαγγελία Νάξου ζήτησε τη μόνιμη κατάσχεση του.

 

Εις βάρος του ιδιοκτήτη του γαϊδουριού έχει σχηματιστεί δικογραφία και το αν το γαϊδούρι θα επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του θα το αποφασίσει το δικαστήριο όταν γίνει η δίκη. Το ζώο σύντομα θα μπορεί και πάλι σταδιακά να περπατάει χωρίς να υποφέρει αφού κοπούν τα τεράστια νύχια του. Η ενδονυχίτιδα είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται στα ιπποειδή συνήθως εξαιτίας της απουσίας συστηματικής φροντίδας των άκρων τους, της ακινησίας ή και του πάχους του ζώου. Για να ανακουφιστεί το γαϊδούρι που είναι έτσι εδώ και πάρα πολύ καιρό θα χρειαστεί συστηματική φροντίδα από πεταλωτή ο οποίος θα κάνει και τον εξονυχισμό.

 

πηγή