Η φωτιά, που εκτιμάται ότι ξεκίνησε από δασική περιοχή μεταξύ Αρνίθας και Απολακκιάς, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.


Μάλιστα, το χωριό Απολακκιά εκκενώθηκε, με τις φλόγες να έχουν φτάσει μέχρι το γήπεδο 5Χ5  στην πλατεία του χωριού, ενώ έχουν καταστραφεί περιβόλια περιμετρικά του χωριού, έχουν καεί στάβλοι και αγροτικά μηχανήματα.

rodos,fwtia

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά πλησιάζει πλέον την Αρνίθα, με μέτωπα να αναζωπυρώνονται και στην Ιστριο. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 4 πυροσβεστικά και 2 ελικόπτερα (αναμένονται άλλα δύο), καθώς και επίγειες δυνάμεις. Στην κατάσβεσή της θα συνδράμουν 2 καναντέρ από τη Σάμο και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στα Μαριτσά.

Δόθηκε ήδη εντολή για την ενίσχυση των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης με 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος από την Αθήνα, ενώ αναμένεται άμεσα στη Ρόδο ο συντονιστής επιχειρήσεων της Π.Υ., υποστράτηγος ΠΣ Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Αύριο προγραμματίζεται εξάλλου να έρθουν στο νησί κι άλλα πυροσβεστικά οχήματα.

rodosfotia12.jpg
rodosfotia15.jpg

Γύρω στις 19:50 οι εκτιμήσεις που υπάρχουν από αρμόδια στελέχη για την κατάσταση της πυρκαγιάς, φαίνεται να υπάρχει μια μικρή βελτίωση και στα δύο μέτωπα, τόσο προς Ίστριο, όσο και στην περιοχή του Φράγματος της Απολακκιάς προς Μονόλιθο. Ωστόσο εντείνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων πριν πέσει το φως της ημέρας, καθώς υπάρχει αρκετή δουλειά ακόμη που πρέπει να γίνει ώστε να θεωρηθεί ότι έχουν ελεγχθεί τα πύρινα μέτωπα.

πηγή