Απόκοσμη αλλά και διάσημη. Η παραλία Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής, μέχρι πρόσφατα προορισμός μόνο για τους γνώστες της περιοχής, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πόλος έλξης εκδρομέων από κάθε σημείο της γης.

Ο επίγειος παράδεισος της Χαλκιδικής

Οι Καβουρότρυπες ή αλλιώς Πορτοκάλι είναι ένας μικρός παράδεισος που βρίσκεται μεταξύ του δημοφιλέστατου κάμπινγκ του Αρμενιστή και Πλατανιτσίου στη Σιθωνία Χαλκιδικής, μοναδικής ομορφιάς τοπίο, όπως και το Ποσείδι.
βραχιαβραχια Φυσικές πισίνες με βράχια που θυμίζουν γλυπτό

Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, λευκά ηφαιστειακά βράχια, με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά.
βραχια θαλασσαβραχια θαλασσα Ενα μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς

Τα λευκά βράχια θυμίζουν γλυπτό και τα πυκνά πεύκα φτάνουν μέχρι το κύμα.

Δεν υπάρχει ταμπέλα και τουριστικές υποδομές… ευτυχώς

Παλαιότερα οι Καβουρότρυπες ήταν γνωστές μόνο στους ντόπιους ή σε αυτούς που εξερευνούσαν το καλοκαίρι κάθε σπιθαμή της Χαλκιδικής.

Ήταν μάλιστα σαν ένα κοινό μυστικό, ένα μαγευτικό καταφύγιο που το ήξεραν μόνο λίγοι για αυτό και στον κεντρικό δρόμο δεν τοποθετήθηκε ποτέ πινακίδα που να σηματοδοτεί τη διαδρομή για αυτές τις παραλίες.
θαλασσα πεύκαθαλασσα πεφκα Τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και τα νερά παίρνουν μοναδικά χρώματα

Σήμερα βέβαια τις Καβουρότρυπες γνωρίζει πολύς κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή ωστόσο, το μέρος είναι ακόμη πανέμορφο, η έλλειψη τουριστικής οργάνωσης και υποδομών συγκαταλέγεται στα θετικά και τα νερά θυμίζουν πισίνα.
παραλίαπαραλία Οι Καβουρότρυπες είναι πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο

Οι Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής, ένα τοπίο εξωτικής ομορφιάς με θέα προς τον επιβλητικό Άθω, είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός, με θέα που κόβει την ανάσα.
βράχιαβράχια Η θέα προς το Αγιο Ορος μαγεύει!
βραχια Ξάπλα στα βράχια!

θαλασσα Απόλαυση!

πηγή