αξιοθέατα στη Λευκάδα

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στη Λευκάδα!

 

  • Οι Καταρράκτες στο Νυδρί (χάρτης)

Οι Καταρράκτες στο Νυδρί είναι ένα φυσικό αξιοθέατο της Λευκάδας που θα πρέπει να το επισκεφθείτε όσοι βρεθείτε στο νησί του Ιονίου. Η απόλυτη ηρεμία και το φυσικό κάλος της περιοχής θα σας γαληνέψει και θα φροντίσει να ξεχάσετε ότι σας απασχολεί. Οι τολμιροί της παρέας έχουν την δυνατότητα να κάνουν βουτιές μέσα στο κρύο νέρο.

 

[divider]

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας (χάρτης)

archaiologiko mouseioΣτο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκάδα υπάρχουν εκθέματα από τη Μέση Παλαιολιθική περίοδο (200.000 π.Χ. – 35.000 π.Χ.) έως τους χρόνους της ύστερης ρωμαιοκρατίας (4ος αιώνας μ.Χ.). Σε ένα πολύ όμορφο κτήριο με τέσσερις αίθουσες θα μπορέσετε να θαυμάσετε ευρύματα από το νησί της Λευκάδας. Ευρύματα που αφορούν το βίο των κατοίκων του νησιού, στις θεότητες και τα ταφικά έθιμα της Αρχαίας Λευκάδας

 

[divider]

  • Τα ερείπια στην Αρχαία πόλη Νήρικος (χάρτης)

Η Αρχαία Πόλη Νήρικος είναι ένα αξιοθέατο της Λευκάδας που μας σηλώνει την μεγάλη ιστορία του νησιού, που χάνονται στα αρχαϊκά χρόνια. Στην περιοχή Καλλιγόνι, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Λευκάδας βρίσκονται τα ερείπια  Αρχαίας Πόλης Νήρικος η οποία  εγκαταλείφθηκε γύρω στο 1300, ενώ στη συνέχεια οι συνεχείς σεισμοί σχεδόν την αφάνισαν.

 

[divider]

  • Το Κάστρο Αγίας Μαύρας (χάρτης)

agiamavraΈνα ακόμα ιστορικό αξιοθέατο της Λευκάδας, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Λευκάδας. Το Κάστρο Αγίας Μαύρας χτίστηκε για να προστατευούν οι κάτοικοι του νησιού από τις πειρατικές επιδρομές και τους τούρκους. Σήμερα σώζονται ένα μέρος από το υδραγωγείο που έκτισαν οι Τούρκοι, επίσης μπορείτε να επισκεφθήτε και την εκκλησία της Αγίας Μαύρης.

 

 

[divider]

  • Το Πόρτο Κατσίκι (χάρτης)

portokatsikiΤο Πόρτο Κατσίκι είναι μία παραλία στη Λευκάδα που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, λόγω της μοναδικής του ομορφιάς και των πεντακάθαρων νερών. Τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται για να κολυμπήσουν στα νερά της.

 

 

 

[divider]

  • Η Λιμνοθάλασσα (χάρτης)

limnothalassaΗ Λιμνοθάλασσα πρόκειται για ένα αξιοθέατο που αναδεικνύει το φυσικό πλούτου της Λευκάδας. Πλήθος από σπάνια πτηνά που μπορείτε να θαυμάσετε όσοι αποφασίσεστε να το επισκεφθείτε. Ένα μαγευτικό μέρος που έχει ενταχθεί στο δίκτυο ΝΑTURA 2000 ως προστατευόμενες περιοχές με ιδιαίτερη οικολογική σημασία.

 

 

[divider]

  • Το Μουσείο Φωνογράφου (χάρτης)

mouseiofonografouΈνα ιδιάτερο μουσείο είναι το Μουσειο Φωνογράφου στη Λευκάδα. Στον κεντρικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης του νησιού, το μουσείο φιλοξενεί μία μεγάλη συλλογή από μουσικά όργανα και γραμμοφωνα, καθώς κάρτες, κοσμήματα, φωτογραφίες, κεντήματα, εργαλεία και νομίσματα. Ένα αξιοθέατο στη Λευκάδα που πολλοί τουριστές δεν αμελούν να το επισκεφθούν.

 

 

[divider]

  • Το Μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης (χάρτης)

monifaneromenisΈνα ιστορικό, θρησκευτικό αξιοθέατο της Λευκάδας. Σε μία απόσταση τριών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Λευκάδας, το Μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης είναι για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι. Παναγία Φανερωμένη είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου που είναι παράλληλα και η προστάτιδα και πολιούχος του νησιού.