αξιοθέατα στην Κεφαλονιά

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στη Κεφαλονιά !

 

 

 

Οι Καταβόθρες στην Κεφαλονιά βρίσκονται σε μία απόσταση δύο χιλιομέτρων από το Αργοστόλι. Ένα γεωλόγικό αξιοθέατο της Κεφαλονιάς που αποκαλύφθηκε το 1963. Από τις Κατοβόθρες ξεκινάνε υπόγειες διαδρομές που διασχίζουν σχεδόν όλο το νησί.

 

 

[divider]

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο (χάρτης)

arxaiologikomouseioΤο Αρχαιολογικό Μουσείο διαθέτει τρεις αίθουσες, όπου αναπτύσσεται η έκθεση των ευρημάτων από το νησί, τα οποία χρονολογούνται από την Παλαιολιθική έως την υστερορρωμαϊκή περίοδο. Στην αίθουσα Ι εκτίθενται πυριτολιθικά εργαλεία της παλαιολιθικής περιόδου, στην αίθουσα II είναι αφιερωμένη η μυκηναϊκή εποχή, ενώ η αίθουσα III σχετίζονται με την Κεφαλληνιακή τετράπολη του 5ου αιώνα π.Χ., που αποτελούσαν τέσσερις πόλεις-κράτη, η Πάλη, η Κράνη, οι Πρόννοι και η Σάμη

 

[divider]

  • Το Ενετικό Κάστρο Άσσου (χάρτης)

kastroassosΤο ενετικό κάστρο της Άσσου πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Ελλάδας. Κατασκευασμένο στο τέλος του 16ου αιώνα στη χερσόνησο της Άσσου της Κεφαλονιάς αποτέλεσε για αρκετα χρόνια πρωτεύουσα της βόρειας Κεφαλονιάς.

 

 

 

[divider]

mirtosΗ παραλία Μύρτος θεωρείται η πιο διάσημη παραλία του νησιού και ένα από τα κύρια αξιοθέατά του, αφού τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει πολύ κόσμο.Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, στο Δήμο Πυλαρέων, 30 χιλιόμετρα βόρεια από το Αργοστόλι. Το πιο κοντινό χωρίο είναι τα Διβαράτα, 2,5 χλμ νότια της παραλίας. Έχει άσπρα βότσαλα και γαλάζια νερά λόγω των ρευμάτων της περιοχής. Η παραλία περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα. Στην άκρη της υπάρχει μια μικρή σπηλιά.

 

 

[divider]

  • Το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου (χάρτης)

spilaioagioygerasimouΤο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου  βρίσκεται κοντά στα χωριά Φραγκάτα και Βαλσαμάτα. Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης της Κεφαλονιάς, το όνομα του είναι και το συνηθέστερο στο νησί. Το λείψανο του φυλάσσεται στο μοναστήρι, σε μια ασημένια λάρνακα. Προσκυνητές έρχονται να επισκεφθούν και να προσευχηθούν τον χώρο που έζησε ο Άγιος. Στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου οι Κεφαλονίτες τιμούν τον Άγιο, όπου και γίνεται μεγάλο πανυγήρι.

 

[divider]

archaiosamiΗ αρχαία Σάμη ήταν μια από τις τέσσερις πόλεις-κράτη της Κεφαλονιά. Όπως και οι άλλες πόλεις του νησιού, ήταν αυτόνομη και έκοβε το δικό της νόμισμα. Στις δύο φυσικές οχυρές θέσεις που διαθέτει, δύο λόφοι στα ανατολικά του σύγχρονου οικισμού, βρισκόταν η οχυρωμένη ακρόπολη και η κλασική πόλη, η οποία είναι κτισμένη σε μεγάλα τετράγωνα. Τα οχυρωματικά έργα σώζονται μέχρι σήμερα και αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα οχυρώσεων των κλασσικών και ελληνικστικών χρόνων. Θεμέλια κτιρίου που έχουν ταυτιστεί με ναό βρισκόνται στη θέση Αλποβούνι.

 

[divider]

spilaiomelisanisΗ λίμνη της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης. Η ανακάλυψη της λίμνης έγινε από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο το 1951. Φημίζεται ότι το όνομά της το πήρε από την νύμφη Μελισσάνη, η οποία αυτοκτόνησε ύστερα από την απόρριψη του Θεού Πάνα, όπου μάλιστα οι αρχαιολόγοι έχουν ανακάλυψει μέσα στο σπήλαιο, ένα πήλινο ειδώλιο του θεού Πάνα και πολλά άλλα ευρήματα λατρείας. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…)

 

[divider]

spilaiodagaratiΤο Σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ από τη Σάμη. Ένα σπάνιο γεωλογικό αξιοθέατο που στο εσωτερικό του έχουν δημιουργηθεί σταλαγμιτες και σταλακτίτες χιλιάδων χρόνων. Η είσοδός του είναι σε υψόμετρο 120 μέτρων και το βάθος του φθάνει τα 95 μέτρα, ενώ η θερμοκρασία του είναι 18ο κελσίου και η αίθουσά του η οποία είναι μεγάλων διαστάσεων διαθέτει εξαίρετη ακουστική, όπου έχουν πραγματοποιηθεί συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών.

 

[divider]

  • Οι Μυκηναϊκη Θαλαμωτοί Τάφοι (χάρτης)

mikinaikoitafoiΟι μυκηναϊκοί τάφοι της Λακήθρας βρίσκονται έξω από το ομώνυμο χωριό. Ανακαλύφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα και στο εσωτερικό τους βρέθηκαν σπουδαία ευρύματα που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αργοστολίου. Οι μυκηναϊκοί τάφοι είναι υπόγειοι, λαξευμένοι στο φυσικό βράχο και αποτελούνται από το δρόμο, την είσοδο και το θάλαμο

 

 

 

[divider]

ainosΑίνος ονομάζεται το ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς 1,628 μέτρα, το οποίο αποτελεί εθνικό δρυμό από το 1962. Ο εθνικός δρυμός έχει έκταση σχεδόν 30.000 στρέματα, τα 2/3 της οποίας καλύπτονται από το μοναδικό στον κόσμο είδος ελάτου, το ενηδημικό abies chephalonica. Μέσα στον εθνικό δρυμό βρίσκουν καταφύγιο επίσης αρκετά είδη πανίδας. Η ψηλότερη κορυφή του Αίνου είναι ο Μέγας Σωρός, απ’ όπου φαίνονται καθαρά η Ζάκυνθος και αμυδρά η Λευκάδα και οι κοντινές ακτές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος.