αξιοθέατα στην Ιθάκη

 

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στην Ιθάκη !

 

odyssea

  • Η Προτομή του Οδυσσέα (χάρτης)

    Η προτομή του Οδυσσεά είναι ένα αρχαιολογικό αξιοθέατο στο νησί της Ιθάκης που μπορεί να κάποιος να το δει στο χωριό Σταυρός στην κεντρική πλατεία.

 

[divider]

Στην κορυφη του λόφου Αετός βρίσκετα η Αρχαία Ακρόπολη στην Ιθάκη. Αν και η ταυτότητα της Αρχαίας Ακρόπολης δεν έχει ξεκαθαριστεί ακομη, ντόπιοι πιστεύουν ότι τα ερείπια ανήκουν στο παλάτι το Οδυσσέα. Επίσης κάποιοι πιστεύουν ότι η Αρχαία πόλη μπορεί να είναι η πόλη των Αλαλκομενών ή η Ιθακήσιων Πολιτεία του Αριστοτέλη.

 

[divider]

  • Το Σπήλαιο των Νυμφών (χάρτης)

    spilaionimfonΤο Σπήλαιο των Νυμφών, στην πατρίδα του Οδυσσέα που επίσης ονομάζεται και Μαρμαροσπηλιά λέγεται ότι ο Οδυσσέας έκρυξε τους θησαυρούς που του έδωσαν οι Φαίακες, κατά την επιστροφή του προς την Ιθάκη. Το σπήλαιο έχει όμορφους σταλακτίτες και δύο εισόδους μία για τους θεούς και μία για τους θνητούς.

 

[divider]

Το νησί Λαζαρέτο βρίσκεται στο κόλπο του Λιμανιού της Ιθάκης. Κατά την διάρκεια τον χρόνων το νησάκι είχε χρησιμοποιηθεί σαν λοιμοκαθαρτήριο δηλαδή, όποιο πλοίο ερχόταν στο νησί της Ιθάκης έδενε εκεί πρώτα για ένα διαστημα σχεδόν 40 ημερών, και έπειτα προσέγγιζε το λιμάνι. Με αυτό το τρόπο απόφευγαν τις μολυσματικές ασθένειες. Επίσης στα μετέπειτα χρόνια οι Άγγλοι είχαν κτιστεί φυλακή. Σήμερα στο κατάμεστο από πεύκα νησί υπάρχει το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.

 

[divider]

Ένα διαφορετικό αξιοθέατο που μπορεί κάποιος επισκέπτης του νησιού της Ιθάκης να θαυμάσει είναι οι Πυραμίδες. Έχουν ύψος 3 μέτρων με κυλινδρικές στρώσεις . Βρίσκονται πανω από την παραλία Αφάλες στο όρος Νήριτος, στην περιοχή της Εξωγή. Ένα χωριό που τα σπίτια του είναι χτισμένα απ΄τον 17 αιώνα. Όσοι επισκεπτούν την περιοχή θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την μαγευτική θέα και το φυσικο κάλος της περιοχής.

 

[divider]

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο (χάρτης)
    mouseio

 Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ιθάκη βρίσκεται στο Βαθύ. Στο κτίριο του Μουσείο υπάρχουν εκθέματα που χάνονται το πέρασμα του χρόνου, από την Γεωμετρική Εποχή εώς την Ρωμαϊκή Εποχή. Όπως καταλαβαίνει κανείς η Ιθάκη είναι ένα νησί το με ιστορία που μετρά απο το 1000 π.Χ περίπου

 

 

[divider]

spilaioloizouΈνα από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ιθάκης είναι το Σπήλαιο Λοίζου. Στο περιοχή του Σπηλαίου βρίσκετε μία βυθισμένη πόλη. Πλέον το σπήλαιο έπειτα από έναν σεισμό καταστράφηκε και σήμερα το Σπήλαιο του Λοΐζου παραμένει υποθαλάσσιο. Ο Δημήτριος Λοϊζος ήταν εκείνος που ανακάλυψε το Σπήλαιο το οποίο πήρε και το όνομά του.