αξιοθέατα στη Ζάκυνθο

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στη Ζάκυνθο !

 

 

lofosstraniΟ Λόφος Στράνη είναι ένα αξιοθέατο στη Ζάκυνθο, που αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες του νησιού. Σε αυτό το λόφο ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον < Ύμνο εις την Ελευθερία> και τους <Ελεύθερους Πολιορκημένους>. Στο σημείο υπάρχει η προτομή του Εθνικού μας ποιητή και βέβαια από εκείνο το σημείο υπάρχει καταπληκτική θέα.

 

[divider]

  • Οι Γαλάζιες Σπηλιές (χάρτης)

     galaziesspiliesΟι γνωστές Γαλάζιες Σπηλιές που βρίσκονται στο Βόρειο μέρος της Ζακύνθου. Τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται για να δουνε αυτο το πραγματικό εντυπωσιακό αξιοθέατο της Ζακύνθου. Από πολλά σημεία του νησιού διοργανώνουν εκδρομές με βάρκες, όπου μπορείτε να προσεγγίσετε τις σπηλιές. Αποχρώσεις του γαλάζιου σε συνδιασμό με τους βράχους συνθέτουν μαγευτικές εικόνες που σε λίγα μέρη στο κόμο μπορεί κάποιος να θαυμάσει!

 

[divider]

  • Το Βυζαντινό Μουσείο της Ζακύνθου (χάρτης)

zmouseioΤο Βυζαντινό Μουσείο βρίσκεται στην όμορφη πλατεία Διονυσίου Σολομού, όπου δεσπόζει και το άγαλμα του ομόνυμου ποιητή. Από το 1960 που είχε δημιουργηθεί το μουσείο, ο επισκέπτεις μπορεί να θαυμάσει στους τρεις ορόφους του ευρύματα και εκθέματα  από την Βυζαντινή περίοδο και Μεταβυζαντινής περιόδου.

 

 

[divider]

enetikokastroΤο Ενετικό Κάστρο χτίστηκε το 1480 στο λόφο της Μπόχαλης, που κάποια στιγμή έγινε η πρωτεύουσα της Ζακύνθου. Το Κάστρο απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου και ο επισκέπτης θα μπορέσει να θαυμάσει μία καταπληκτική θέα στα νερά του Ιουνίου.

 

 

 

[divider]

  • Ο Μικρός Ζωολογικός Κήπος (χάρτης)

zoologikoskiposΟ Ζωολογικός Κήπος  βρίσκεται στη βόρεια Ζάκυνθο, ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών. Ελάφια, ρακούν, πόνυ, ψάρια, πτηνά και πολλά αλλά ζωα σε ένα καταπληκτικό μέρος έχετε την δυνατότητα να τα δείτε από κοντά. Μέσα σε αυτό το χώρο θα δείτε εκατοντάδες ζώα που ζουν ελεύθερα στις φυσικές τους συνθήκες, από τα άγρια γεράκια, πολλών ειδών, έως τα αντιπροσωπευτικά θηλαστικά του νησιού, διαφόρων ειδών πτηνά, αμφίβια, έντομα και όλων των ειδών τα αυτόχθονα ζώα.

 

 

[divider]

pelouzΤο νησί Πελούζο ανηκει στη ζώνη του Εθνικού Θαλίσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Τους καλοκαιρινούς μήνες απαγορεύεται το ψάρεμα και η ναυσιπλοϊα. Σε αυτο το ακατοίκητο νησάκι, οι χελώνες Καρέτα Καρέτα γεννουν τα αυγά τους.

 

[divider]

zakinthos_nauagioTo Ναυάγιο της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης ,το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα,όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. (διαβάστε περισσοτερα)

 

[divider]

  • Το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο (χάρτης)

mikinaikoitafoiΤο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο βρίσκεται στο Κάμπ. Το νεκροταφείο μαζί με τα ευρύματα που έχουν βρεθεί μας μαρτυράν ότι το νησί της Ζακύνθου έχει μεγάλη ιστορία που χάνεται στα βάθη των προϊστορικών χρόνων.