Τα λουτρά Θερμοπυλών βρίσκονται 15 χλμ. από την πόλη της Λαμίας και είναι γνωστά από τη μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ Σπαρτιατών και Περσών το 480 π.Χ.

Είναι μία από τις 700 ιαματικές πηγές που υπάρχουν στην Ελλάδα και είναι γνωστό ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Ηρακλής προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά από τους άθλους που εκτέλεσε, πήγε στα λουτρά των Θερμοπυλών.

Πολλοί επισκέπτες υποστηρίζουν πως έχει αποκατασταθεί η υγεία τους και έκτοτε δεν έχει χρειαστεί να επισκεφθούν κάποιον γιατρό.

Πηγές Πόζαρ – Λουτράκι Αριδαίας: Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται ακριβώς στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Τα ιαματικά νερά, έχουν σταθερή θερμοκρασία στους 37 βαθμούς Κελσίου, καθώς δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο βουνού και δάσους. Μόλις 13 χλμ από την Αριδαία, τα Λουτρά Πόζαρ έχουν ιαματική δράση και χρησιμοποιούνται κυρίως για λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση. Επισκέπτες από όλη την χώρα καταφθάνουν στα Λουτρά είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες, είτε απλώς για να αποδράσουν και να «χαθούν» στις σπηλιές των πανέμορφων βουνών της Μακεδονίας.

πηγή