Είναι γνωστό στα πέρατα του κόσμου ότι η Ελλάδα περιέχει χιλιάδες ομορφιές, που αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών. Η Νο 1 κατηγορία από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας μας είναι σίγουρα τα νησιά μας και οι ατελείωτες ομορφιές που κρύβουν. Σε πολλά νησιά υπάρχουν είτε κρυμμένες είτε πιο ορατές μερικές υπέροχες θαλάσσιες σπηλιές που στο θέαμα τους μένεις τουλάχιστον εντυπωσιασμένος. Για να ρίξουμε μια ματιά να δούμε τι μας μάζεψα.

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

 

Μήλος – Η σπηλιά του Παπάφραγκα

 Παπάφραγκας

Η θαλάσσια σπηλιά του Παπάφραγκα, όπως λέγεται, θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα φυσικά μνημεία του νησιού των Κυκλάδων. Στο δρόμο για τα Πολλώνια, λίγο πριν την αρχαία Φυλακωπή, βρίσκoνται οι τρεις σπηλιές του Παπάφραγκα. Στα χρόνια του Βυζαντίου χρησιμοποιούνταν ως ορμητήρια των πειρατών. Η κάθοδος θέλει προσοχή αλλά η εμπειρία είναι μοναδική.

 

Καστελόριζο – Η Τρύπα του Παραστά

  Καστελόριζο Η τρύπα του Παραστά

Η Τρύπα του Παραστά έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως… απόκοσμο παλάτι και αυτό γιατί ο θόλος, ύψους 35 μέτρων και οι λευκοί σταλακτίτες δημιουργούν μυστήριο στους επισκέπτες. Είναι μια μαγική σπηλιά  που μπαίνεις μέσα με βάρκα από την πολύ χαμηλή είσοδο η κολυμπώντας. Και όταν βρεθείς μέσα, μένεις άναυδος από την ομορφιά. Το φως ειδικά το πρωί είναι θαυμάσιο και το μπλε της θάλασσας είναι κάτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Η σπηλιά είναι επιβλητική με το ύψος που έχει μέσα ο θόλος.  Οι ντόπιοι τη λένε η τρύπα του Παραστά, γιατί είναι τόσο χαμηλή η είσοδος που όταν έχει φουσκοθαλασσια δεν μπορείς να μπεις. Και για να τελειώνουμε, εάν δεν πάτε στη σπηλιά είναι σα να μη πήγατε στο Καστελλόριζο

 

Δείτε την συνέχεια του αφιερώματος στο  http://www.nikosonline.gr/?p=4481