Η πρώτη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην Κρήτη και τρίτη στην Ελλάδα είναι πραγματικότητα από το πρωί της Δευτέρας,

καθώς φυτεύτηκε έκταση περίπου 1,5 στρέμμα στον Κουφό του Δήμου Πλατανιά, όπως γράφουν τα Χανιώτικα Νέα. Πέρα από τους καλλιεργητές της συνεταιριστικής εταιρείας «Canabio» που είχαν και την σχετική πρωτοβουλία στο χώρο όπου έγινε η σπορά βρέθηκε αρκετός κόσμος προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία.
Όπως επισήμανε ο κ. Σεραφείμ Κανδύλας το στέλεχος της κάνναβης θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή της τοιχοποιίας σπιτιού δίπλα στην καλλιέργεια. «Ο νόμος έχει αλλάξει από το 2013 και διαχωρίζει την κλωστική κάνναβη (βιομηχανική κάνναβη ) από την άλλη κάνναβη.

Η κλωστική κάνναβη είναι αυτή που σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες έχει ποσοστό τετραϋδροκανναβινόλης -που ευθύνεται για τις ευφορικές ιδιότητες της κάνναβης – περίπου 0,02. Ο νόμος πέρασε το 2013, αλλά δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 6 Απρίλη του 2016 μετά από 3 χρόνια!».
Σε όσους συνεχίζουν να έχουν επιφυλάξεις από τη καλλιέργεια κάνναβης οι καλλιεργητές τους καλούν «να ανοίξουν ένα βιβλίο να μάθουν την ιστορία.
Η κάνναβη που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί βγαίνει από την κλωστική, το καναβάτσο του ριγκ, παλιά όλες οι μπαλάσκες του στρατού ήταν από κάνναβη, το λάδι της κάνναβης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα καλλυντικά, για την παρασκευή χρωμάτων, έχει χιλιάδες εφαρμογές».