Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νομού Χανίων, που ακόμη παραμένει σχεδόν άγνωστη για το ευρύ κοινό. Σε απόστση 70 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων και μόλις 500 μ. δυτικά της ιστορικής Μονής Χρυσοσκαλίτσισας, η Άσπρη Λίμνη αποτελεί μια υπέροχη φυσική λιμνοθάλασσα, που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επίγειος παράδεισος.

Περιβαλλόμενη από ένα σπάνιο φοινικόδασος και λίγους κέδρους, η λιμνοθάλασσα χωρίζεται από την θάλασσα με βράχια τα οποία λειτουργούν ως φυσικό φράγμα, ενώ είναι απολύτως προστατευμένη από την κακοκαιρία.

Διάφανα και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά καλούν σε δροσιστικά μακροβούτια, ενώ στην εντυπωσιακή λευκή αμμουδιά της οφείλεται και η ονομασία της εν μέρει. Για όσους επιθυμούν περισσότερη απομόνωση και ησυχία η Άσπρη Λίμνη αποτελεί ιδανική επιλογή, καθώς πρόκειται για μια ήρεμη και απομονωμένη ακρογιαλιά που δεν επιλέγεται από το μαζικό κοινό.

Όσοι βρεθείτε εδώ συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια βόλτα από το περίφημο και πολυφωτογραφημένο Ελαφονήσι, που βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από την παραλία της Άσπρης Λίμνης.

πηγή