Και ως δια μαγείας οι δρόμοι της Αθήνας άδειασαν, ο βράχος της Ακρόπολης άδειασε, το μουσείο της Ακρόπολης το ίδιο. Άδεια όλα. Έρημα. Και η μαγεία ακούσει στο όνομα Barack Obama.

Εμφάνιση 100A44F91A4745958A48286D388FB670.jpg

Δεν θα αναφερθώ σε τίποτα άλλο παρά μόνο στην τεράστια διαφήμιση που έκανε δωρεάν σ’ όλο τον κόσμο για την Ελλάδα. Οι φωτογραφίες του από το βράχο και το μουσείο της Ακρόπολης δημοσιεύτηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Όπως και τα video που διέρρευσαν. Δεν ξέρω γιατί ήρθε, ούτε αν κρύβει κάτι αυτή η επίσκεψη του, δεν ξέρω γιατί τα κατευθυνόμενα Τουρκικά ΜΜΕ ξέρασαν τόση χολή γι’ αυτήν την επίσκεψη, ξέρω όμως ότι ο πρόεδρος μας έκανε μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση.

Εμφάνιση scv1.jpg

 

Με αποκορύφωμα το βίντεο από την Ακρόπολη ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στο οποίο υμνεί τη Δημοκρατία και τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε. Λίγη ώρα πριν από την ιστορική του ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο αμερικανός πρόεδρος περιηγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης.

Με φόντο τον Παρθενώνα ο Μπαράκ Ομπάμα στέλνει το τελευταίο του μήνυμα από την Αθήνα: «είμαστε μέρος της κοινότητας των εθνών που λύνει προβλήματα και κάνει το καλύτερο για την ανθρωπότητα».

 

Δείτε την συνέχεια και το βίντεο στο nikosonline.gr