Αυτό ακριβώς έγραψε η βρετανική εφημερίδα The Independent, βασιζόμενη στο γεγονός ότι στη χώρα μας καταγράφεται η μικρότερη αναλογία παιδικής θνησιμότητας στη γέννα, παγκοσμίως, με μόλις έναν θάνατο ανά 31,800 γεννήσεις.

Αλλά τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, αφού η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για να συλλάβει μια γυναίκα, ακολουθώντας κάποια τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Περισσότερες από 1.000 γυναίκες υπολογίζεται ότι ταξιδεύουν μέχρι τη χώρα μας- σε ετήσια βάση- προκειμένου να υποβληθούν σε κάποιο θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σημαντικό επίσης κρίνεται και το νομοθετικό καθεστώς, που στην Ελλάδα είναι πιο φιλικό όσον αφορά στους ηλικιακούς περιορισμούς, αλλά και με σημαντικά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με χώρες όπως η Αυστραλία ή οι ΗΠΑ.

Η περίπτωση της Κάντρια
Η Κάντρια Χεν, μια 38χρονη από τη Νέα Υόρκη, είναι μία από τις χιλιάδες γυναίκες που είδε το όνειρο της, να γίνεται πραγματικότητα, ερχόμενη στην Ελλάδα. Τέσσερα κέντρα εξωσωματικής στις ΗΠΑ της είχαν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να γίνει μητέρα, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες σ΄αυτά. Η «πληροφορία» που είχε συλλέξει από το διαδίκτυο, ότι, δηλαδή, στην Ελλάδα γίνονται «θαύματα», την οδήγησε τελικά στην Αθήνα. Μια ανέλπιστα επιτυχημένη εμβρυομεταφορά και το αγοράκι που, τελικά, ήρθε στον κόσμο εννέα μήνες μετά, έγινε κύριο θέμα συζήτησης στα διαδικτυακά forum όπου μετείχε η ίδια. Επακόλουθα, αρκετές ακόμη Αμερικανίδες ετοίμασαν βαλίτσες για Ελλάδα.

Η ίδια, μάλιστα, η Κάντρια Χεν, βρέθηκε και  στην Αθήνα, μαζί με τον σύζυγό της και τον τετράχρονο γιο τους. Είχε φτάσει η ώρα για ακόμη μία επιτυχημένη εξωσωματική. «Ο γιός μας μας ζήτησε αδελφάκι. Ήρθαμε και πάλι στην Ελλάδα έχοντας απόλυτη πίστη ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι», λέει ο σύζυγός της. « Θα κάνουμε την εμβρυομεταφορά, θα κάνουμε αξέχαστες διακοπές στα ελληνικά νησιά και, είμαστε σίγουροι, ότι θα επιστρέψουμε και πάλι στη Νέα Υόρκη με την Κάντρια έγκυο».

πηγή