αξιοθέατα στην Κεντρική Εύβοια

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στη Κεντρική Εύβοια !

 

 

 

 • Η Νέα  Γεφυρα της Χαλκίδας (χάρτης)

neagefiraΗ εντυπωσιακή νεα γέφυρα της Χαλκίδας με συνολικό μήκος 694,5 μέτρα, πλάτος 12,5 και ύψος 34,5 μέτρα αποτελεί ένα ξεχωριστό αξιοθέατο της Χαλκίδας. Για να κατασκευαστεί η γέφυρα χρειάστηκαν 8 χρόνια και έχει ενώσει την Εύβοια με την Βοιωτία, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να εξοικονομούν χιλιόμετρα και χρόνο, καθώς η προσέγγιση τους στην Χαλκίδα είναι πολύ πιο σύντομη.

 

 

 

[divider]

 • Η Παλιά  Γεφυρα της Χαλκίδας (χάρτης)

paliagefiraΗ συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας με τα πολλά μαγαζιά να την περικλύουν, δημιουργεί όμορφες είκονες σε όσους βρίσκονται εκεί, ιδίως όταν ανοίγει για να περάσουν τα πλοία. Ένα φαινόμενο της περιοχής είναι τα ”τρελά νερά”, που την ονομασία τους την πήραν λόγω της αλλαγής της φοράς των νερών της θάλασσας. Η  γέφυρα έχει μήκος 42 μέτρα και πλάτος 11 μέτρα, έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και πεζοδρόμια για τους πεζούς.

 

 

[divider]

kasrokarababaΣτην περιοχή Κάνηθος στην Χαλκίδα βρίσκεται το κάστρο Καράμπαμπα. Χτίστηκε από τους Οθωμανούς, το 1684. ο φρούριο που σώζεται σήμερα οικοδομήθηκε από τους Τούρκους το 1684, με σκοπό την προστασία της Χαλκίδας από τους Βενετούς. Σχεδιάστηκε από τον Βενετό Gerolimo Galopo και η αρχιτεκτονική του είναι περισσότερο Ευρωπαϊκή και λιγότερο Τουρκική.

 

[divider]

 • Ο Ναός του Δαφνηφόρου Απόλλωνα (χάρτης)

dafniforosapollonasΑπό τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην περιοχή της Ερέτριας. Το ιερό του Δαφνηφόρου Απόλλωνα ιδρύθηκε γύρω στον 8ο αιώνα π.Χ και ξαναχτίστηκε έπειτα από τον Ληλάντιου πολέμου τον 7ο αιώνα. Μοναδική, στη κατασκευή αυτού του ναού, είναι η αρμονική συνύπαρξη ιωνικών και δωρικών αρχιτεκτονικών στοιχείων.

 

 

 

[divider]

 • Το Κόκκινο Σπίτι της Οικογένειας Μάλλιου (χάρτης)
  kokkinospiti

Το Κόκκινο Σπίτι της οικογένειας Μάλλιου κοσμεί το Κρηπίδωμα της Χαλκίδας που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της παραλίας της πόλης. Χτίστηκε το 1884 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Φλεγκίς. Ο  Νικόλαος Μάλλιος, γιος του Βασίλειου, ως τελευταίος κληρονόμος, άφησε  το Κόκκινο Σπίτι στο δήμο Χαλκιδέων, για να χρησιμοποιηθεί ως Μουσείο,  Πνευματικό Κέντρο ή Βιβλιοθήκη.

 

[divider]

 • Το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας (χάρτης)

  eretreiatheatroΤο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας είχε αρχικά κατασκευαστεί περί τον 5ο αι. π.Χ. Βρίσκεται στο δυτικό τομέα της πόλης, μεταξύ της δυτικής πύλης, του σταδίου και του άνω γυμνασίου, ενώ στο νοτιοδυτικό του άκρο αποκαλύφθηκε ο ναός του Διονύσου. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα γνωστά μνημεία του είδους.

 

 

 

[divider]

 • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας (χάρτης)
  arxhaiologikomouseio

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα, βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 13, στο κέντρο της πόλης και αποτελείται από τρεις αίθουσες.  Συγκεντρώνει ευρήματα από όλη την Εύβοια. Τα εκθέματα του Μουσείου τοποθετούνται χρονολογικά από την Παλαιολιθική μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή και προέρχονται από ανασκαφές στην Εύβοια.

 

 

[divider]

Ο τάφος των Ερώτων είναι ενα σημαντικο αξιοθέατο κοντά στην Ερέτρια., ο οποίος ανασκάφηκε το 1897. Τα ευρήματα της περιοχής χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα. Στην ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας έχουν βρεθεί και άλλοι μακεδονικοί τάφοι, στο Κοτρώνι και στην Αμάρυνθο.

tafoseroton