αξιοθέατα στη Βόρεια Εύβοια

paralies daksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στη Βόρεια Εύβοια!

 

 

loutraaidipsouΗ περιοχή είναι γνωστή για τις ιαματικές πήγες. Βορειοδυτικά της Εύβοιας αποτελεί πόλος έλξης πολλών τουριστών καθώς υπάρχουν πολλές σύγχρονες εγκαταστάσεις υδροθεραπείας που σε συνδιασμό με το φυσικό του περιβάλλον. Τα Λουτρά της Αιδηψού καθιστούν μία ξεχωριστή επιλογή για τις μέρες των διακοπών σας και όχι μόνο.

 

 

 

[divider]

  • Το Φαράγγι Δερβένι-Κλεισούρα (χάρτης)

faraggiderveniΈνα καταπληκτικό φαράγγι σε ένα μαγευτικό τοπίο με τρεχούμενα νερά, πλατάνια και μία φύση που αποκαλύπτει το μεγαλείο της. Λίγο ψηλότερα από το Δερβένι, θα συναντήσετε τα χαλάσματα του κάστρου της Κλεισούρας. Η ανάβαση είναι αρκετά δύσκολη αλλά η πανοραμική θέα θα σας αποζημιώσει.

 

 

 

[divider]

  • Οι Καταρράκτες της Δρυμώνας (χάρτης)

Οι καταρράκτες της Δρυμώνας βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μέτρων πάνω από τις Ροβιές. Μία πανέμορφη τοποθεσία με το πράσινο να πλυμμηρίζει, τα πεύκα και τα έλατα να εχουν την τιμητική τους που μαζί με τη βλάστηση που υπάρχει σαν γαληνεύουν την  ψυχή σας. Από το σημείο ξεκινάνε δύο μονοπάτια, ένα για τη μονή του Οσίου Δαυίδ, και ένα για την κορυφή του Ξηρού Όρους με το παλιό ηφαίστειο.

kataraktewdrimona

 

 

 

 

[divider]

  • Ο Πύργος του Ποιητή Γεωργίου Δροσίνη (χάρτης)

pirgosdrosiniΟ Πύργος Δροσίνη βρίσκεται στην περιοχή στη Βόρεια Εύβοια στο χωριό Αρτεμήσιο από τις αρχές του 19 αιώνα. Κατασκευάστηκε από τον Ιμπαήμ Αγά, ιδιοκτήτη της περιοχής επί τουρκοκρατίας. Ο πύργος ήρθε στην κατοχή του παππού του Γεώργιου Δροσίνη, όπου έζησε πολλά χρόνια σε αυτόν και έγραψε πολλά από τα ποιήματά του. Σήμερα αρκετά έργα λαϊκής τέχνης από την περιοχή εκτίθενται στους χώρους του πύργου.