Σε μια εποχή που οι καλές ειδήσεις όλο και μειώνονται, τα νέα για τη βράβευση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Τεγέας «με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα» από την Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Μπράβο στους υπεύθυνους.

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, είναι ένα μικρό κόσμημα της επαρχίας που φιλοξενεί την ιστορία της γέννησης και της εξέλιξης της ισχυρότερης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, της Τεγέας. Καμιά φορά η αθηνοκεντρική νοοτροπία δεν μάς αφήνει να ασχοληθούμε με ωραία πράγματα που γίνονται στην περιφέρεια, όμως να που υπάρχουν Μουσεία με ελάχιστη βοήθεια αλλά ανήσυχο προσωπικό.

Το μουσείο συνδέθηκε με πολλές δυσάρεστες περιπέτειες, όπως η διάρρηξη του 1992 (είχε προηγηθεί και μια απόπειρα δύο χρόνια νωρίτερα), η κλοπή της περίφημης κεφαλής του Τηλέφου, αυθεντικού έργου του γλύπτη Σκόπα, παραμένει κλεμμένη –και μυστήριο η εξαφάνισή της– πολύ περισσότερο που άλλα που είχαν κλαπεί -όπως η κεφαλή Ασκληπιού και το ανάγλυφο με την παράσταση Διονύσου, Αρτέμιδος και Ηρακλή, εντοπίστηκαν και επιστράφηκαν το 1998 στο μουσείο…..

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…