Τι και αν μπήκε ο Οκτώβριος, τα Κουφονήσια παραμένουν ένας μικρός επίγειος παράδεισος, που μαγεύει κάθε επισκέπτη του!

Κουφονήσια είναι τα νησιά Πάνω και Κάτω Κουφονήσι, που ανήκουν στις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες και, όπως φαίνεται, δεν χάνουν την ομορφιά τους ούτε και όταν φεύγει το καλοκαίρι.

Κουφονήσια τον ΟκτώβριοΚουφονήσια τον Οκτώβριο

Απάνεμες ακρογιαλιές με χρυσαφένια άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, μικρές φυσικές πισίνες, γραφικά σοκάκια με νησιώτικα μικρά σπίτια, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που καθηλώνουν τους επισκέπτες, οι οποίοι θα τολμήσουν να τα επισκεφθούν ακόμη και κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Γραφικά σοκάκια στα ΚουφονήσιαΓραφικά σοκάκια στα Κουφονήσια

Η Χώρα του Κουφονησίου είναι ένα κυκλαδίτικο ψαροχώρι με γραφικά δρομάκια, φρεσκοασβεστομένα σπίτια και τον χαρακτηριστικό λευκό ανεμόμυλο στα αριστερά της προκυμαίας, ενώ στο κέντρο του οικισμού δεσπόζει ο ναός του προστάτη του νησιού, Αγίου Γεωργίου.

Ενα μ'ερος κατάλληλο για πεζοπορίαΕνα μ’ερος κατάλληλο για πεζοπορίαΑρκούν περίπου δύο ώρες για να περπατήσεις όλο το νησί και να επιστρέψειςΑρκούν περίπου δύο ώρες για να περπατήσεις όλο το νησί και να επιστρέψεις

Είναι ένα μέρος κατάλληλο για πεζοπορία, καθώς όλες οι αποστάσεις μπορούν άνετα να καλυφθούν με τα πόδια. Αρκούν περίπου δύο ώρες για να περπατήσεις όλο το νησί και να επιστρέψεις, γεγονός που καθιστά περιττό το αυτοκίνητο.

Μικρά νησιώτικα σπιτάκιαΜικρά νησιώτικα σπιτάκιαΑπάνεμες ακρογιαλιές με χρυσαφένια άμμο και γαλαζοπράσινα νεράΑπάνεμες ακρογιαλιές με χρυσαφένια άμμο και γαλαζοπράσινα νεράΚαταγάλανα νερά του ΑιγαίουΚαταγάλανα νερά του ΑιγαίουΟι επισκέπτες μαγεύονται όποτε κι αν τα επισκεφθούνΟι επισκέπτες μαγεύονται όποτε κι αν τα επισκεφθούν

Εικόνες: Eurokinissi/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

πηγή