ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εύκολη και γρήγορη πολίτικη μπουγάτσα, χωρίς κρέμα

Χαριτολογώντας θα την λέγαμε και... «μπουγάτσα με φύλλο». Απαλλαγμένη από τον κόπο της κρέμας, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το τέλειο κυριακάτικο πρωινό! Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που θα ξυπνήσει μνήμες. ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 11-12 φύλλα) 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο ζάχαρη λευκή κρυσταλλική για το πασπάλισμα κανέλλα για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°-170°C. Με...

Ηρθε η στιγμή να φτιάξεις την πιο εύκολη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι του Βασίλη Καλλίδη

Απλά εύκολα και γρήγορα θα φτιάξεις την καλύτερη βασιλόπιτα κέικ του Βασίλη Καλλίδη και θα εκπλαγείς με την υπέροχη γεύση της. Την πρώτη θέση στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι έχει η βασιλόπιτα. Η κοπή της βασιλόπιτας είναι το πιο διάσημο πρωτοχρονιάτικο έθιμο, η οποία μοιάζει με στρογγυλό τσουρέκι ή κέικ και έχει μέσα ένα φλουρί το οποίο φέρνει τύχη σε όποιον το βρει. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πολύ παλιό έθιμο...

Παραδοσιακά τοπικά ποτά της Ελλάδας

Ούζο, ρακή, τσίπουρο, μαστίχα: τα απόλυτα μεσογειακά απεριτίφ. Η γεύση τους μοναδική. Ο χαρακτήρας τους, ξεχωριστός, μυρίζει Ελλάδα και εμπειρίες καλοκαιριού. Ούζο, ρακή, τσίπουρο και μαστίχα: Ανάμεσα στα διαλεχτά ελληνικά προϊόντα, τρία διάσημα αποστάγματα και ένα λικέρ ανυπομονούν να σας αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Το ελληνικό ούζο Tο ούζο θεωρείται το «εθνικό» ποτό της Ελλάδας καθώς η παραγωγή του γίνεται παραδοσιακά και...

Παραδοσιακή ηπειρώτικη κασόπιτα

Υλικά για 6-8 άτομα ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γραμ. φρέσκο βούτυρο ή λάδι ή μισό-μισό 500 ml χλιαρό γάλα φρέσκο (ή 250 ml γάλα εβαπορέ και 250 ml νερό) 450 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη 4 αυγά καλά χτυπημένα 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι ½ κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατόπιν, κάνουμε...

Ποντιακές τηγανητές πατάτες

Αγαπημένος μεζές μικρών και μεγάλων, διαχρονικά, η τηγανητή πατάτα δεν θα μπορούσε να λείπει από την ποντιακή κουζίνα. Οι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων αναζητήστε την ατζίκα σε μαγαζιά με ποντιακά ή ρωσικά τρόφιμα, και θα μας θυμηθείτε! ΥΛΙΚΑ πατάτες κρεμμύδι μαϊντανός ατζίκα (προαιρετικά) λάδι για το τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Πριν καεί καλά το λάδι,...

Καστοριά – Συνταγή: Ντολμάδες με μπακαλιάρο

Ντολμάδες με μπακαλιάρο από τη Μαρία Υλικά 600 γραμ ξαλμιρισμένο μπακαλιάρο και τεμαχισμένο 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα 2 καρότα τριμμένα 1 1/2 ντομάτα κομμένη σε κύβους 1 κρεμμύδι τριμμένο χοντρά 1 λάχανο φρέσκο 1 1/2 φλιτζάνι λάδι μαϊδανό, πιπέρι Εκτέλεση Ζεματάς το λάχανο, ανοίγεις τα φύλα του και το αφήνεις να κρυώσει. Σ΄ένα μπολ ανακατώνεις όλα τα υλικά , τα τυλίγεις με το λάχανο και τα βάζεις σε μέτρια φωτιά...

Αφιέρωμα στη γαστρονομία της Ηπείρου πραγματοποιεί ρωσική τηλεοπτική εκπομπή

Στην Περιφέρεια Ηπείρου θα μεταβεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου συνεργείο του ρωσικού τουριστικού τηλεοπτικού σταθμού "Μόγια Πλανέτα" ("Ο Πλανήτης μου"), προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής. Τα δύο ημίωρα ντοκιμαντέρ, που πρόκειται να προβληθούν στο πλαίσιο της εκπομπής "Πλανέτα Βκούζοφ" ("Πλανήτης Γεύσεων") με τον δημοφιλή τηλεοπτικό παρουσιαστή Αντόν Ζάιτσεφ, θα παρουσιάζουν παραδοσιακές και...

Φτιάξτε νησιώτικους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο!

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψωμί μουσκεμένο και τριμμένο. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη....

Σπιτικός γαύρος μαρινάτος με ντοματίνια και σκόρδο

Ένας σπιτικός φρέσκος μαριναρισμένος γαύρος είναι ο καλύτερος μεζές για τα ούζα και τα τσίπουρα του καλοκαιριού και όχι μόνο. Υλικά   1 κιλό γαύρος 500 γρ. χοντρό αλάτι 200 ml ξίδι πολύ καλής ποιότητας 200 ml λάδι κόκκους πιπέρι ​20 ντοματίνια ​3 σκόρδα ψιλοκομμένα 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση Καθαρίζουμε το γαύρο, τραβώντας και αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και βγάζοντας τη ραχοκοκαλιά τoυ. Τον πλένουμε καλά και τον βάζουμε...

Κουλούρι Θεσσαλονικής η πιο πετυχημένη συνταγή!

Όλοι έχουμε φάει το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης, μία γεύση που μας συνοδεύει από τα παιδικά μας χρόνια. Ένα σνακ για όλες τις ώρες που μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πολλά και διάφορα αλλαντικά ή τυριά. Θα σας δείξουμε τη συνταγή και το τρόπο για να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης. Δείτε τα υλικά που χρειάζονται για τη συνταγή ...