Ως μία από τις πιο εξωτικές γωνίες της Ελλάδος. Έτσι παρουσιάζει το δάσος της Στροφυλιάς, σε αφιέρωμα που κάνει το iefimerida τονίζοντας συγκεκριμένα ότι η «Η Ελλάδα δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει. Το δάσος της Στροφυλιάς, στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, είναι μια από αυτές τις γωνιές-εκπλήξεις της χώρας».

Όπως αναφέρει στο αφιέρωμα το δάσος της Στροφυλιάς αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, καθώς φτάνει ως την παραλία με τους αμμόλοφους, την γνωστή σε όλους εμάς του Αχαιούς, παραλία της Καλόγριας.

Γράφει αναλυτικά: «Ένα δάσος, μια λίμνη, ένας βιότοπος και μια φανταστική παραλία συνθέτουν το σκηνικό που παραπέμπει σε εικόνες τοπίων από την Αφρική. Από τη μία το δάσος και οι χωματένιοι λόφοι. Από την άλλη η παραλία και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Πρόκειται για μια προστατευόμενη περιοχή, που αποτελείται από το δάσος Στροφυλιά, τη λιμνοθάλασσα Κοτύχι και την παραλία Καλογριά. Εκτείνεται από τον Πατραϊκό κόλπο έως την Κυλλήνη.

Εκεί όπου το δάσος φτάνει έως στη θάλασσα - Αφιέρωμα στη Στροφυλιά (pics+vids)

Το δάσος της Στροφυλιάς είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της Ελλάδας, με έκταση 19.000 στρεμμάτων, γεμάτο πεύκα, κουκουναριές, βελανιδιές και αγριοκέρδους.

 

Μέσα από τα ξέφωτα του δάσος οδηγείται κανείς στην περίφημη παραλία της Καλογριάς. Καθώς ακολουθεί κανείς τα μονοπάτια του δάσους διαπιστώνει ότι τα πεύκα διαδέχονται τις κουκουναριές -τα δέντρα που δίνουν στο δάσος το όνομά του, καθώς «στροφυλιά» σημαίνει κουκουναριά- ενώ στη συνέχεια ανοίγονται μπροστά στα μάτια σας οι αμμόλοφοι και οι αμμοθίνες.

Εκεί όπου το δάσος φτάνει έως στη θάλασσα - Αφιέρωμα στη Στροφυλιά (pics+vids)

Φυσικά και τεχνητά κανάλια δημιουργούν χερσαίους βιότοπους, τα γλυκά νερά της λίμνης μπερδεύονται με τα αλμυρά νερά της θάλασσας. Υπεύθυνος για αυτό το θαύμα της φύσης είναι ένας δυτικός άνεμος, ο Μαΐστρος, ο γλύπτης του τοπίου της Στροφυλιάς, ο οποίος έχει… σκαλίσει τους αμμόλοφους με τη χαρακτηριστική κυματοειδή μορφή σε όλο το μήκος και πλάτος της παραλίας που ντύνει το δάσος».

 

πηγή