Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσετε από τον εργοδότη σας τους όρους εργασίας και ταυτόχρονα στον εαυτό σας γιατί πάτε για δουλειά στο νησί. Θελετε να βγάλετε χρήματα, να διασκεδάσετε ή να κάνετε μία αλλαγή στην καθημερινή ζωή σας; Εαν, για παράδειγμα, σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο, τότε πρέπει να ανοίξετε το φάκελο αποταμίευση στη ζωή σας. Αν δεν το κάνετε, πολύ πιθανό ότι θα καταφέρετε τίποτα.

Εάν ο εργοδότης σας δεν παρέχει διαμονή μην ψάξετε το σπίτι των ονείρων σας. Ένα μικρό άνετο στούντιο είναι ό,τι χρειάζεστε, γιατί θα το επισκέπτεστε μόνο για τα βασικά: φαγητό, μπάνιο και ύπνος, έτσι δεν είναι; Αν προτιμάτε να έχετε παρέα, βρείτε ένα άτομο που να ταιριάζετε.

Στην αρχή της κάθε σεζόν είστε όλοι άγνωστοι, αλλά τον χειμώνα μπορείτε να βρεθείτε σ΄ένα μπαράκι να νοσταλγείτε τις καλοκαιρινές στιγμές σας. Οπότε μη ντρέπεστε και φροντίστε να γνωρίσετε τους γείτονες, αλλά και το προσωπικό με το οποίο δουλεύετε.

Φροντίστε τα οικονομικά σας: όπως είπαμε, εαν ο σκοπός σας είναι η αποταμίευση, σ’αυτή την περίπτωση πρέπει να το θυμάστε. Υπολογίστε τα χρήματα τα οποία κερδίζετε κάθε βδομάδα και μπορείτε να προσπαθήσετε να βάζετε στον τραπεζικό λογαριασμό σας ένα συγκεκριμένο ποσό. Σαφώς δε θα μείνετε κλεισμένοι στο σπίτι σας να φαντάζεστε το καινούργιο σας αυτοκίνητο, αν δεν τα κρύψετε όμως, θα μείνει για πάντα όνειρο.

Προσοχή στη διατροφή είναι θέμα της υγείας σας, εικόνας και βέβαια τσέπης. Μπορεί να σας φαίνεται σωτήριο να τρωτε έξω, αλλά  πρέπει μερικές φορές και να μαγειρεύετε.  Αν πάλι είστε από τους τυχερούς και μπορείτε να φάτε στη δουλειά δωρεάν, τότε εννοείται ότι θα αρπάξετε την ευκαιρία.

Μην αμελείτε τον εαυτό σας: τα ξενύχτια μπορούν να είναι πολλά. Εξαρτάται και από την δουλειά που κάνετε αλλά μπορεί να πάτε συχνά στη δουλειά με ελάχιστο ή χωρίς ύπνο καθόλου. Τι να σας συμβουλέψουμε; Κάποια βράδια να μείνετε μέσα στο σπίτι να απολαύσετε ήρεμες στιγμές. Να χαλαρώσετε, να δείτε τη θέα από το μπαλκόνι και μπορεί να κοιμηθείτε σχετικά νωρίς. Έτσι καταφέρετε να είστε σε ό,τι συμβαίνει στο νησί.