Η Πάτρα ήταν μία από τις πόλεις όπου κλείνονταν ερωτικά ραντεβού από τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος πορνείας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τα ραντεβού κλείνονταν σε πόλεις της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού αφού το κύκλωμα είχε απλώσει τα δίχτυα του παντού, στρατολογώντας και προάγοντας στην πορνεία αλλοδαπές, αλλά και Ελληνίδες γυναίκες.

Η εγκληματική ομάδα, διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου τριάντα γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου.

Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ανωτέρω ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε  προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Για τα ραντεβού, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας,  εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ  τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα.

Η σπείρα επιπλέον διέθετε είκοσι πέντε  οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα εκατό  ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από εκατόν πενήντα έως διακόσια  ευρώ.

Καθημερινά οι μεγάλες εισπράξεις, από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, κατέληγαν στον 50χρονο ημεδαπό συλληφθέντα, αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, από τους ταμίες – εισπράκτορες των «γραφείων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Από την αστυνομική επιχείρηση που έγινε συνελήφθησαν, δεκαεπτά μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι  Έλληνες και ένδεκα αλλοδαποί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 50χρονος ημεδαπός αρχηγός της εγκληματικής ομάδας.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δεκατρία μέλη, επτά Έλληνες  και έξι  αλλοδαποί.

πηγή