Στην Ελλάδα ο κλάδος κατασκευής – συντήρησης πισίνας και υδρομασάζ εκπροσωπεί περισσότερες από 500 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν άμεσα πάνω από 4.000 εργαζόμενους ενώ στη χώρα έχουν κατασκευαστεί πάνω από 75.000 ιδιωτικές και 20.000 επαγγελματικές πισίνες – στην πλειονότητά τους σε ξενοδοχεία αλλά και κολυμβητήρια.

Αυτά είναι τα στοιχεία που κατέθεσε σήμερα ο επαγγελματικός Σύλλογος Ελληνικών Επιχειρήσεων Πισίνας και Υδρομασάζ (ΣΕΕΠΥ) ο οποίος ζητά από την κυβέρνηση εκλογίκευση του φορολογικού καθεστώς για τους ιδιοκτήτες πισίνων, δημιουργία πλαισίου πιστοποίησης συντηρητών πισίνας καθώς και εναρμόνιση των προδιαγραφών κατασκευής με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Τα στοιχεία αλλά και το αίτημα γίνονται γνωστά με αφορμή την ανάληψη για δύο έτη της προεδρίας της αντίστοιχης ευρωπαϊκής ένωσης EUSA και τη διοργάνωση, στην Αθήνα, της πρώτης συνεδρίασης όλων των μελών της EUSA, στις 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου.

            Θέλεις δουλειά ; κάνε κλικ ΕΔΩ

Αναλυτικά, στην πρόταση του ΣΕΕΠΥ ζητεί την εκλογίκευση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους ιδιώτες ιδιοκτήτες πισίνων προκειμένου και αρθούν τα αντικίνητρα ανάπτυξης της σχετικής αγοράς, αλλά και να τονωθούν σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου.

Ο ΣΕΕΠΥ, παράλληλα, θεωρεί αναγκαία τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου πιστοποίησης συντηρητών δημόσιων και ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών, με στόχο την αναβάθμιση των προδιαγραφών ασφάλειας κατά τη λειτουργία και την εγγυημένη ποιότητα του νερού.

Ως τρίτο μέτρο στήριξης του κλάδου ο ΣΕΕΠΥ ζητεί την εναρμόνιση των προδιαγραφών κατασκευής των επαγγελματικών και ιδιωτικών πισίνων με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι απαιτήσεις σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας κατασκευής, καθώς και χρήσης των εγκαταστάσεων.

Κατά τον κ. Πετρίδη, σε μια χώρα όπου πρωτίστως ο ξενοδοχειακός, αλλά και ο ιατρικός και θεραπευτικός τουρισμός, καθώς και η τουριστική κατοικία, αποτελούν μοχλούς στήριξης της οικονομίας, οι επιχειρήσεις πισίνας και υδρομασάζ έχουν πολλά να προσφέρουν στην ανάπτυξη και την απασχόληση, αρκεί να τύχουν της υποστήριξης της κυβέρνησης. «Στην Ελλάδα, μια καθαρά τουριστική αγορά, η διείσδυση ανάλογων έργων στον πληθυσμό περιορίζεται στο 0,68%, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 1,32%» αναφέρει ο κ. Ανδρέας Πετρίδης για να προσθέσει ότι «σήμερα, στην Ευρώπη υπάρχουν εγκατεστημένες 5 εκατ. πισίνες, με μεγαλύτερες αγορές τη Γαλλία (1,7 εκατ. πισίνες), την Ισπανία (1,3 εκ. πισίνες) και τη Γερμανία (1 εκατ. πισίνες).

πηγή