Όταν ξεκίνησε η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Samsung Galaxy Note 7 στα μέσα Αυγούστου κανείς δεν φανταζόταν ότι η Samsung θα αντιμετωπίσει ίσως στην σημαντικότερη κρίση στην πρόσφατη ιστορία της, λόγω των μπαταριών που έπιαναν φωτιά.

Κανείς δεν περίμενε ότι θα προχωρήσει στην πρώτη ανάκληση στις αρχές Σεπτεμβρίου και πόσο μάλλον στην δεύτερη ανάκληση, την οποία ανακοίνωσε την Τρίτη. Ο τεχνολογικός γίγαντας βάζει μια και καλή τέλος στο Samsung Galaxy Note 7 σταματώντας παραγωγή, πωλήσεις και ζητώντας από τους χρήστες να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν.

Για να γίνει η επιστροφή με ασφαλή τρόπο, η Samsung δημιούργησε ένα ειδικό κουτί, το οποίο άρχισε να αποστέλλει στους κατόχους το Samsung Galaxy Note 7. Το κουτί περιλαμβάνει μια «ασπίδα» στατικού ηλεκτρισμού μέσα στο οποίο μπαίνει το κινητό. Αυτό διασφαλίζει ότι στην περίπτωση που το κινητό πιάσει φωτιά κατά τη διάρκεια επιστροφής του στη Samsung, το κουτί δεν θα πιάσει φωτιά.

Αφού έχει τοποθετηθεί στη συσκευασία του το Samsung Galaxy Note 7, αυτή μπαίνει σε ένα λίγο μεγαλύτερο κουτάκι, το οποίο με τη σειρά του θα μπει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κουτί, που είναι θερμο-προστατευτικό. Σημειώνεται ότι η μεταφορά του δεν πρέπει να γίνει με αεροπλάνο.

Τέλος, μέσα στο kit που έστειλε η Samsung περιλαμβάνονται και γάντια για να μην πιάνεται με γυμνά χέρια η ειδική «ασπίδα» κατά της φωτιάς, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα.

Τα παιδιά από το XDA Developers δημιούργησαν hands on video από το κουτί επιστροφής του Samsung Galaxy Note 7:

note 7 return kit

note 7 return kit

1