Όλοι μας αυτές τις μέρες ψάχνουμε να βρούμε που και πως θα δροσιστούμε. Κάποιοι επιλέγουν να πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια, άλλοι ψάχνουν να βρουν προσφορές σε καταστήματα να πάρουν κάποιο κλιματιστικό, άλλοι, μάλλον, όσοι έχουν κάποιο εξοχικό έχουν ήδη πάει και είναι αραχτοί σε κάποια βεράντα και απολαμβάνουν την ηρεμία τους.

Οι υπόλοιποι λοιπόν που έχουν αποφασίσει να μείνουν στην Αθήνα (σε άλλο άρθρο θα γράψουμε και για άλλες πόλεις) και σκέφτονται που θα πάνε για μπάνιο εντός Αττικής τους έχουμε μια επιλογή από κάποιες παράλιες της Αττικής. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε ότι μόνο οι παραλίες των νησιών αξίζουν, απλά να ανακαλύψετε τις όμορφες παραλίες και το σίγουρο είναι ότι θα αλλάξετε άποψη για τις παραλίες της Αττικής!

Ας δούμε κάποιες παραλίες στην Αττική που αξίζει να τις επιλέξετε για το μπάνιο σας :

Κακιά Θάλασσα  ( χάρτης )

Δεν έχει καμία σχέση η ονομασία της με την παραλία. Η Κακιά Θάλασσα βρίσκεται στην Κερατέα Αττικής, είναι γνωστή για την πολύ ωραία παραλία της, στην οποία θα βρείτε ψιλό βότσαλο έξω και άμμος μέσα. Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουσιέρες, αποδυτήρια και ένα κυλικείο.

παραλίες αττικής

Δασκαλιό – Βίντζι ( χάρτης ) :

Άλλη μία πολύ καλή επιλόγη από τις παραλίες Αττικής για το μπάνιο σας στην περιοχή της Κερατέας. Σε κοντίνο σημείο από τη Κακιά Θάλασσα είναι το κολπάκι του Δασκαλιού. Δεν είναι πολύ μεγάλος κόλπος και καλό θα ήταν αν θέλετε να πιάσετε καλή ξαπλώστρα ή αν θέλετε να στήσετε την ομπρέλα σας δίπλα στη θάλασσα να μην αργήσετε να πάτε. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, μία καντίνα.

παραλίες αττικής

Τσονίμα ( χάρτης )

Σε μία απόσταση 20 χιλιομέτρων από το κέντρο της Κερατέας υπάρχει μία μικρή αμμουδερή παραλία. Μία παραλία της Αττικής που δύσκολα θα βρείτε κύματα, καθώς είναι προφυλαγμένη από τα μελτέμια. Καλό θα είναι να εφοδιαστείτε από τα απαραίτητα, διότι η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Ένα σχετικό θεματάκι θα έχετε με το πάρκινγκ αν αργήσετε να πάτε.

παραλίες αττικής

Πόρτο Εννιά ( χάρτης )

Η αμμουδερή παραλια Πόρτο Εννιά βρίσκεται στην περιοχή της Κερατέας. Μία πολή καλή επιλογή για όσους θέλουν μία ήσυχη παραλία της Αττικής (εκτός τα σαββατοκύριακα )με εύκολη πρόσβαση. Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα, καθότι η παραλία είναι ανοργάνωτη. Ιδανικός  προορισμός για όσους θέλουν να χαρούν την άμμο της παραλίας και τα πεντακάθαρα νερά της.

παραλίες αττικής

Αγία Μαρίνα ( χάρτης )

Στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου μόλις 500 μέτρα από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας θα βρείτε μια κρυμμένη παραλία διαμάντι. Πεντακάθαρα νερά αμμουδερή ακτή και αρκετή ηρεμία. Είναι καλά φυλαγμένη από το δρόμο λόγω της κάλυψης από το βουναλάκι που είναι πίσω από την ακτή. Πάρτε ομπρέλες νερά κάφε και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας και πηγαίνετε με την πρώτη ευκαιρία.

παραλίες αττικής

Άγιος Νικόλαος (σκαλάκια) (χάρτης)

Τι να πεις για αυτήν την παραλία της Αττικής ! Με το που θα κατέβεις τα σκαλάκια θα ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι εντός Αττικής. Αμμώδης ακτή με φανταστική θέα και ένα μπαράκι που θα το βρείτε κατεβαίνοντας για την παραλία, στο οποίο αξίζει να το επισκεφθείτε. 

παραλίες αττικής

Παραλια Λεγρενά Κ.Α.Π.Ε. ( χαρτής )

Λίγο πριν τα Λεγρενά με κατεύθυνση προς το Σούνιο, στο τέλος της μεγάλης ευθείας μετά τον οικισμό Χάρακας, υπάρχει μια μεγάλη ταμπέλα, που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο. Λίγα μέτρα πιο κάτω η ταμπέλα που αναγράφει «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε. (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» είναι αυτή που ψάχνετε. Λίγη κατηφόρα, λίγα σκαλιά και φτάνετε σε έναν υπέροχο κόλπο. Δεν έχει ξαπλώστρες κι ομπρέλες, σπανίως ανοίγει μια καντίνα. Έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί.

 Σε αυτήν την πανέμορφη παραλία της Λαυρεωτικής  γυρίστηκε και η γνωστή διαφήμιση της COSMOTE 4G (δείτε εδω την διαφήμιση)

παραλίες αττικής

Αν θέλετε να δείτε και άλλες παραλίες στο Νομο Αττική κάντε κλίκ ΕΔΩ