Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα που προσφέρει πολλά περισσότερα από τα νησιά. Με πάνω από 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η ηπειρωτική Ελλάδα είναι ευλογημένη με επιβλητικά βουνά, εκπληκτικές ακτές και μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να γνωρίσετε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ξεκινώντας από την Αθήνα όπου εκπληκτικοί προορισμοί θα εμφανιστούν μπροστά σας μέχρι τη Θεσσαλονίκη και πίσω.

Ημέρα 1: Αθήνα – Κόρινθος – Επίδαυρος – Ναύπλιο

Σχετική εικόνα

Ξεκινήστε από την Αθήνα και οδηγήστε προς την Κόρινθο στον παραλιακό δρόμο Ολυμπία Οδός. Επισκεφθείτε την αρχαία πόλη της Κορίνθου και ανεβείτε στον Ακροκόρινθο, έναν λόφο λίγα χιλιόμετρα μακριά. Έπειτα μεταβείτε στο Θέατρο της Επιδαύρου, γνωστό για την αξιοθαύμαστη ακουστική του. Ενώ είστε εκεί, κάντε μια στάση στην Παλαιά Επίδαυρο όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψάρι και θαλασσινά σε μια από τις μικρές ταβέρνες στο λιμάνι. Στη συνέχεια προχωρήστε στο Ναύπλιο, και για την υπόλοιπη μέρα, εξερευνήστε το. Για ένα νόστιμο δείπνο και μια μεγάλη ποικιλία από λευκά κρασιά, κατευθυνθείτε προς το κέντρο της πόλης όπου θα έχετε πολλές επιλογές σε εστιατόρια για κάθε γούστο.

Ημέρα 2: Ναύπλιο – Μυκήνες – Ολυμπία

Αποτέλεσμα εικόνας για Ολυμπία

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο κατευθυνθείτε προς τις Μυκήνες και επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο και τον τάφο του Αγαμέμνονα. Η Ακρόπολη, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, σίγουρα αξίζει να μια επίσκεψη. Αργότερα, κατευθυνθείτε στην Ολυμπία μέσω της Κεντρικής Πελοποννήσου.

Ημέρα 3: Ολυμπία – Δελφοί

Αποτέλεσμα εικόνας για Δελφοί

Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο με το ιερό του Ολυμπίου Διός, το Αρχαίο Στάδιο και το Αρχαιολογικό Μουσείο και προσπαθήστε να μπείτε στο κλίμα της τότε εποχής. Στη συνέχεια, προχωρήστε στον επόμενο προορισμό σας: τους Δελφούς. Θα μπορείτε να διασχίσετε τον Κορινθιακό κόλπο μέσω της γέφυρας Ρίο-Αντίρριο και να οδηγήσετε από τη Ναύπακτο για να φτάσετε τελικά στους Δελφούς.

Ημέρα 4: Δελφοί – Καλαμπάκα

Αποτέλεσμα εικόνας για Καλαμπάκα

Το πρωί, επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών. Μετά την επίσκεψή σας, αναχωρήστε για την Καλαμπάκα, τη μικρή πόλη που βρίσκεται στους πρόποδες του εκπληκτικού συγκροτήματος των Μετεώρων. Σκαρφαλωμένο πάνω από τις βραχώδεις κορυφές, τα αιώνια μοναστήρια αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας. Περάστε το απόγευμα να τα εξερευνήσετε.

Ημέρα 5: Καλαμπάκα – Καστοριά

Αποτέλεσμα εικόνας για Καστοριά

Αναχωρήστε για την Καστοριά. Θα δείτε ότι η γοητευτική περιοχή, με τα γραφικά χωριά της και τα καταπράσινα δάση, έχει εκπληκτική αρχιτεκτονική, με πέτρινα σπίτια σκαρφαλωμένα στα ορεινά. Περάστε την υπόλοιπη μέρα στην Καστοριά, μια αρχαία βυζαντινή πόλη με πάνω από 70 εκκλησίες. Παρόλο που ίσως δεν έχετε χρόνο να τα δείτε όλα, ένας από αυτούς είναι η Παναγία Κουμπελιδική με τις τοιχογραφίες του 13ου αιώνα. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος της σκιασμένης διαδρομής γύρω από το ακρωτήριο που έχει θέα στην πόλη

Ημέρα 6: Καστοριά – Άγιος Γερμενός, Λίμνες Πρέσπες

Αποτέλεσμα εικόνας για Λίμνες Πρέσπες

Το πρωί, πηγαίνετε στις λίμνες Πρεσπών και διανυκτερεύσετε στο πιο όμορφο χωριό της περιοχής, τον Άγιο Γερμανό. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε για να θαυμάσετε τις μαγευτικές λίμνες Πρεσπών. Η περιοχή προστατεύεται και προσφέρει πολλά μονοπάτια για πεζοπορία. Είναι επίσης μια μοναδική περιοχή όπου μπορείτε να θαυμάσετε εκατοντάδες άγρια ​​ζώα και πουλιά. Για δείπνο, μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμη φρέσκια πέστροφα σε ένα εστιατόριο δίπλα στη λίμνη.

Ημέρα 7: Άγιος Γερμενός – Θεσσαλονίκη

Σχετική εικόνα

Πάρτε το δρόμο σας προς τη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Περιπλανηθείτε στο κέντρο και νιώστε το ένδοξο παρελθόν της πόλης, που έχει μερικές από τις παλαιότερες εκκλησίες του χριστιανικού κόσμου και επισκέπτεστε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ημέρα 8: Θεσσαλονίκη – Βέροια

Αποτέλεσμα εικόνας για Βέροια

Πριν φτάσετε στη Βέροια, σταματήστε στη Βεργίνα για να δείτε τους Βασιλικούς τάφους και έπειτα οδηγήστε προς την Βέροια η οποία ονομάστηκε και ως μικρή Ιερουσαλήμ λόγω των 72 εκκλησιών που είχε. Σήμερα, περίπου δέκα από αυτές εξακολουθούν να συντηρούνται.

Ημέρα 9: Βέροια – Πορταριά

Αποτέλεσμα εικόνας για Πορταριά

Στο δρόμο σας προς την Πορταριά θα περάσετε κατά μήκος του εκπληκτικού Όλυμπου, το σπίτι των θεών και το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, βρίσκεται πάνω από 2.900 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Περπατήστε τον Βόλο, ένα μεγάλο λιμάνι στους πρόποδες του Πηλίου και συνεχίστε το ταξίδι σας προς την Πορταριά, ένα χαριτωμένο μικρό χωριό γεμάτο από λόφους.

Ημέρα 10: Πορταριά – Βόλος – Αθήνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Βόλος

Βρίσκεστε σχεδόν στο τέλος του οδικού σας ταξιδιού και εάν είστε κουρασμένοι από την οδήγηση και όλες οι προμήθειες σας από snaks & ροφήματα έχουν τελειώσει, χρησιμοποιήστε τα παλιά καλντερίμια που συνδέουν μερικά χωριά μαζί. Μετά από μια όμορφη μέρα εξερεύνησης, γιατί να μην σταματήσετε στις Θερμοπύλες να αποτίσετε φόρο τιμής στον Λεωνίδα Α.